Home / Nieuws / Benson Henderson versus Roger Huerta nieuwe headliner op Bellator 196

Benson Henderson versus Roger Huerta nieuwe headliner op Bellator 196

De Bellator 196-kaart die plaatsvindt op 6 april in Boedapest, Hongarije is volledig door elkaar geschud.

Het is niet het originele, aangekondigde hoofdevenement. Maar MMA-fans in Hongarije krijgen volgende maand een speciale traktatie. Benson Henderson ontmoet de terugkerende Roger Huerta in de headliner van Bellator 196 op 6 april in Boedapest. James Gallagher, die de kaart moest aanvoeren tegen Adam Borics, moest zich terugtrekken vanwege een handblessure en de wedstrijd werd gecanceld. Borics blijft op de kaart staan.

Benson Henderson versus Roger Huerta nieuwe headliner op Bellator 196

 

Henderson, 34, was ooit de beste 155-pond vechter op de planeet

Henderson (24-8) heeft niet gevochten sinds hij van Patricky Freire verloor door een split decision bij Bellator 183 in september. De voormalige UFC lichtgewicht kampioen verloor twee opeenvolgende partijen, waaronder een split decision verlies voor voormalig Bellator kampioen Michael Chandler. Henderson, 34, was ooit de beste 155-pond vechter op de planeet en is op zoek naar een rebound.

Huerta (24-9-1, 1 NC) heeft sinds 2011 niet meer in de Verenigde Staten gevochten.

Op een bepaald moment was hij een van de grootste opkomende sterren in alle MMA de eerste UFC-vechter ooit die op de cover van Sports Illustrated stond. Huerta, 34, ging in 2010 naar Bellator vanuit de UFC en vocht het meest recent voor ONE Championship en Phoenix FC.  Een overwinning kan voor de vierendertigjarige kan precies zijn wat hij nodig heeft om zijn carrière nieuw leven in te blazen.

 

 

Bekijk ook

WK Judo in Chili tien Nederlandse judoka’s op jacht naar eremetaal

Vier medailles voor Nederlandse Judo senioren in Slovenië

Groot succes voor de Nederlandse judo senioren ploeg zij veroverden maar liefst vier medailles op de European ...