82-Jarige kickbokser vecht uur lang tegen overvallers: 'Bloedige strijd' Nieuws
Nieuws

82-Jarige kickbokser vecht uur lang tegen overvallers: 'Bloedige strijd'

82-Jarige kickbokser vecht uur lang tegen overvallers: 'Bloedige strijd'

Filippo Fusco, geboren in Italië en met tussenstops in Parijs, vestigde zich meer dan 60 jaar geleden in Dublin. Op 22-jarige leeftijd opende hij Fusco's, een friettent op Meath Street, die al snel meer werd dan alleen een plek om te eten.

Nacht vol bloed

Fusco deelde een bijzonder incident met de Irish Independent, waarbij hij zijn kickboksvaardigheden moest gebruiken om zijn zaak te verdedigen tegen een overval. Op 50-jarige leeftijd, toen hij overwoog om met de sport te stoppen, werd zijn friettent het doelwit van een bende die de kassa wilde leegroven.

"Op een nacht kwam een bende van zes grote kerels binnen met het doel de kassa te beroven. Ze waren niet van hier," herinnert meneer Fusco zich. Zijn reactie was resoluut: "Dat ging niet gebeuren." Uit zijn schoenen stappend, vocht hij meer dan een uur tegen als een volleerde Rico Verhoeven de overvallers, een gevecht dat eindigde met zijn shirt doordrenkt van het bloed.

Leven gewijd aan kickboksen

Dit incident versterkte Fusco's besluit om door te gaan met kickboksen, een sport die volgens hem zijn leven redde. Zijn bijdrage aan de gemeenschap en de sport werd erkend toen hij ter ere van het 60-jarig bestaan van de friettent een echte politiebadge ontving van het Kevin's Street Garda Station.

Fusco, die Europees kampioen kickboksen werd in 1986, blijft tot op de dag van vandaag lesgeven in de Liberties. Onder zijn leerlingen bevindt zich Shannon Magee, die onder zijn leiding een zwarte band in kickboksen behaalde. Fusco benadrukt het belang van sport voor zelfverdediging en als middel om jongeren op het rechte pad te houden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws