Jake Paul's schokt met transformatie: 'Poedel op steroïden' Nieuws
Nieuws

Jake Paul's schokt met transformatie: 'Poedel op steroïden'

Jake Paul's schokt met transformatie: 'Poedel op steroïden'

Jake Paul is druk bezig met trainen voor zijn controversiële gevecht met bokslegende Mike Tyson in juli. Volgens een van zijn coaches is Paul maar liefst 13 kilo aangekomen om zich voor te bereiden op het gevecht met de veel zwaardere Tyson.

Het gevecht tussen Paul en Tyson, dat op 20 juli in Texas plaatsvindt, is om meerdere redenen bijzonder. Ten eerste is het de eerste keer dat streamingdienst Netflix live bokswedstrijden uitzendt. Ten tweede is het Paul's debuut in het zwaargewicht.

Van cruisergewicht naar zwaargewicht

Voorheen vocht Paul in het cruisergewicht waar een maximumgewicht van 90,7 kilo geldt. Zijn laatste twee wedstrijden woog hij dan ook 90 kilo. Tyson daarentegen was gedurende zijn hele carrière zwaargewicht bokser, met een gevechtsgewicht van ongeveer 98 kilo.

Om tegen Tyson in de ring te kunnen staan, moest Paul dus flink wat spiermassa kweken. Dat dit niet geheel zonder verboden middelen is gegaan is volgens critic een feit.Ook de nieuwe haarstijl van Paul valt niet in de smaak: "Die man is compleet de weg kwijt en lijkt op een poedel op steroïden", leest een commentaar.

13 kilo aangekomen volgens trainer

Volgens bokslegende Shane Mosley, een van Paul's voormalige trainers is de YouTuber goed op weg. "Ik zag Jake gisteren nog," aldus Mosley in een YouTube-filmpje. "Hij weegt al 104 kilo! Hij is groot, echt heel groot. En hij zegt dat hij zich net zo snel voelt als op 84 kilo."

Van 90 naar 104 kilo: Een flinke transformatie

Als Mosley's woorden kloppen, is Paul maar liefst 13 kilo aangekomen ter voorbereiding op het gevecht. Dit is een enorme toename in gewicht en laat zien hoe serieus Paul dit gevecht neemt.

Het gevecht tussen de 27-jarige Paul en de 58-jarige Tyson roept wel wat vragen op. Tyson is bijna 20 jaar verwijderd van zijn laatste professionele gevecht en velen twijfelen of hij nog op topniveau kan presteren.

Tyson's kracht blijft legendarisch

Roy Jones Jr., een andere bokslegende die in 2020 tegen Tyson in een exhibitie-wedstrijd stond, waarschuwt Paul voor de kracht van Tyson. "De eerste keer dat hij me op de borst sloeg, voelde het alsof een muilezel me had getrapt," aldus Jones.

"Als hij iemand met zo'n klap raakt, gaan ze knock-out of naar beneden, vooral vechters die niet gewend zijn om zo hard geraakt te worden."

Kan Paul Tysons kracht weerstaan?

Jones twijfelt of Paul de kracht van Tyson aankan. "Mensen als Evander Holyfield en Lennox Lewis waren groter en konden dit wel aan," zegt Jones. "Maar ik denk niet dat Jake Paul dit aankan. Misschien raakt hij hem wel op de kin, dat zullen we zien, maar het wordt sowieso een zware klus."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws