Doumbe wil bekende scheidsrechter boycotten: 'Ik mag die man niet!' Nieuws
Nieuws

Doumbe wil bekende scheidsrechter boycotten: 'Ik mag die man niet!'

Doumbe wil bekende scheidsrechter boycotten: 'Ik mag die man niet!'

Cedric Doumbe de Franse MMA-vechter en voormalig Glory Kicboxing kampioen hoopt in de toekomst niet meer door Marc Goddard gearbitreerd te worden. Dit na een omstreden beslissing van Goddard tijdens Doumbe's laatste gevecht in maart.

In maart verloor Doumbe voor het eerst in zijn MMA-carrière. De reden was echter opmerkelijk: een splinter in zijn voet. Doumbe vroeg de scheidsrechter om tijd om de splinter te verwijderen, maar Goddard wees dit verzoek af. Toen Doumbe niet meer met zijn tegenstander in gevecht wilde, besloot Goddard de partij te stoppen.

Splinter in voet leidt tot bizarre nederlaag

Doumbe heeft inmiddels een nieuw gevecht op zijn agenda staan. Op 17 mei zal hij tijdens Bellator Paris de ring betreden tegen Jaleel Willis. Hoewel hij geen ruzie wil maken, hoopt Doumbe vurig dat hij niet weer door Goddard gefloten zal worden.

"Ik weet dat het niet netjes is om te zeggen, maar ik mag die man gewoon niet meer," vertelde Doumbe aan MMA Fighting tijdens een persconferentie. "Voorheen vond ik hem prima. Hij was zelfs de scheidsrechter bij mijn eerste MMA-gevecht in Dubai. Maar nu kan ik hem niet luchten of ruiken."

Volgende gevecht in Parijs, maar geen Goddard gewenst

"Het is niet de eerste keer dat hij dit soort beslissingen maakt. Hij maakt vaker tegoede fouten in de octagon. Natuurlijk zal ik vragen of ik een andere scheidsrechter kan krijgen. Zo niet, dan is het zo. Het kan me schelen, maar ik mag die man echt niet. En dat zal denk ik ook nooit meer veranderen."

Sinds zijn contract bij PFL is Doumbe uitgegroeid tot een van de meest besproken vechters op de vechtsportroster. De bizarre omstandigheden rondom zijn laatste nederlaag hebben echter een nare smaak achtergelaten.

Doumbe: "Ik ben het gezicht van Franse MMA"

Doumbe beweert vaak het gezicht van Franse MMA te zijn en de enige Franse vechter die in staat is om arena's in recordtijd uit te verkopen. Dit is iets wat volgens hem zelfs UFC-sterren als Ciryl Gane niet voor elkaar kunnen krijgen.

Doumbe beseft dat hij na de teleurstellende afloop van zijn vorige gevecht een spectaculaire show moet neerzetten voor het Parijse publiek tijdens zijn gevecht tegen Willis.

"Natuurlijk voel ik die druk bij elk gevecht," aldus Doumbe. "Want zoals je weet, praat ik veel en moet ik dat altijd waarmaken. Ik praat namelijk niet zomaar. Ik hou niet van bluf. Ik wil mijn woorden in daden omzetten. Zoals ik al zei, en zoals iedereen in Frankrijk weet, ben ik het gezicht van Franse MMA. Dus die druk voel ik wel."

Show neerzetten voor het Franse publiek

"Voordat ik een vechter ben, ben ik een entertainer. Dat is wat ik graag doe. Een show neerzetten voor het Franse publiek en voor iedereen over de hele wereld. Ik hoop dat jullie allemaal klaar zijn. We hebben hier hard voor getraind."

Ondanks de frustratie na zijn nederlaag in maart, is Doumbe positief gestemd over zijn volgende gevecht op 17 mei. Hij kon zelfs nog een grapje maken over zijn volgende tegenstander en zijn plannen om het publiek in Parijs te entertainen.

"Ik hoop alleen maar dat Jaleel niet bidt dat er dit keer een splinter in de kooi terechtkomt," grapte Doumbe. "Ik hoop dat het een goed gevecht wordt. En ik hoop dat Marc Goddard er dan niet weer als scheidsrechter bij is. Dan kunnen we er een mooi spektakel van maken, dat is het."

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws