Conor McGregor tekent contract met UFC concurrent: 'Dit wordt groots' Nieuws
Nieuws

Conor McGregor tekent contract met UFC concurrent: 'Dit wordt groots'

Conor McGregor tekent contract met UFC concurrent: 'Dit wordt groots'

UFC-ster Conor McGregor heeft zijn zakelijke imperium uitgebreid door mede-eigenaar te worden van de Bare Knuckle Fighting Championship BKFC. De Ier ondertekende gisteravond officieel zijn contract in zijn Black Forge Inn in Dublin.

In een video op Instagram schudden McGregor en BKFC-president David Feldman elkaar de hand na de ondertekening. "Tijd om dit naar de stratosfeer te brengen," schreef Feldman bij de video, waarin hij McGregor "all in" noemt.

BKFC: een controversieel platform voor voormalig UFC-vechters

De aankondiging van McGregors aandeel in BKFC volgt op zijn eerdere flirt met de organisatie in 2023. Hij was toen aanwezig bij een BKFC-evenement en had zelfs een memorabele face-off met BKFC-ster Mike Perry.

BKFC, opgericht in 2018, staat bekend om hun controversiële bare-knuckle wedstrijden. De organisatie trok al voormalig UFC-vechters aan zoals Eddie Alvarez Chad Mendes en Paige VanZant.

McGregor focust zich nu op UFC-comeback tegen Chandler

Terwijl McGregors investering in BKFC zijn zakelijke portfolio vergroot, blijft zijn langverwachte terugkeer naar de Octagon voorlopig prioriteit. Hij staat op 29 juni op UFC 303 tegenover Michael Chandler.

Dit gevecht markeert McGregors eerste officiële MMA-wedstrijd sinds hij in juli 2021 zijn scheenbeen brak tegen Dustin Poirier. Met nog twee gevechten op zijn UFC-contract, hoopt McGregor na Chandler zijn trilogie met Nate Diaz af te ronden.

Trilogie met Diaz lijkt lastig na diens boks escapades

Helaas lijkt dat lastig te worden gezien Diaz zich in 2022 loskocht van de UFC om zich te richten op boksen.

Hoewel hij de fanbase van BKFC al eerder warm maakte, blijft het onduidelijk of McGregor ooit daadwerkelijk in de bare-knuckle ring zal stappen. Feldman is in ieder geval enthousiast over McGregors betrokkenheid.

"We hebben nu de grootste naam in vechtsporten als mede-eigenaar," zei Feldman tijdens de uitzending van KnuckleMania 4. "Ik denk dat dit enorm zal helpen. We gaan grote dingen doen en nieuwe markten openen."

"We zijn partners met Conor McGregor," vervolgde Feldman. "Iedereen in de vechtsportwereld kent hem. Dus Conor, dankjewel, en laten we dit fixen!"

De belangrijkste punten in dit artikel:

  • Uitbreiding zakelijke imperium: Conor McGregor is mede-eigenaar geworden van BKFC, een stap die zijn zakelijke portfolio uitbreidt.
  • Contractondertekening: De officiële ondertekening vond plaats in McGregor's Black Forge Inn in Dublin, met een video op Instagram die het moment vastlegt waarop hij en BKFC-president David Feldman elkaar de hand schudden.
  • Eerdere betrokkenheid bij BKFC: McGregor was al eerder aanwezig bij een BKFC-evenement in 2023 en had een face-off met BKFC-ster Mike Perry.
  • Focus op UFC-comeback: Hoewel McGregor nu betrokken is bij BKFC, blijft zijn prioriteit zijn terugkeer naar de Octagon, waar hij op 29 juni tegen Michael Chandler vecht bij UFC 303.
  • Eerste MMA-wedstrijd sinds 2021: Dit gevecht markeert McGregor's eerste officiële MMA-wedstrijd sinds zijn beenbreuk tegen Dustin Poirier in juli 2021.
  • Toekomstige gevechten: McGregor heeft nog twee gevechten over op zijn UFC-contract en hoopt na Chandler een trilogie met Nate Diaz af te ronden, hoewel dat lastig lijkt omdat Diaz zich heeft gericht op boksen.
  • Potentieel bare-knuckle debuut: Het blijft onzeker of McGregor ooit zal deelnemen aan een bare-knuckle gevecht, ondanks zijn nieuwe rol en invloed binnen BKFC.
1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws