De Spannende Finale van Katie Taylor vs Amanda Serrano Fight - Vechtsport Info
Home / WEDDEN OP VECHTSPORTEN / De Spannende Finale van Katie Taylor vs Amanda Serrano Fight

De Spannende Finale van Katie Taylor vs Amanda Serrano Fight

De Spannende Finale van Katie Taylor vs Amanda Serrano Fight

Voordat een van hen de ring in ging, werd de strijd van Katie Taylor tegen de zeven-divisiekampioen Amanda Serrano beschouwd als een van de grootste gevechten in de boksgeschiedenis van vrouwen. Serrano en Taylor vochten tot het einde in een heen-en-weer gevecht, en de onbetwiste kampioen kwam als overwinnaar uit de strijd en maakte een einde aan Serrano’s winnende serie van 28 gevechten.

Katie Taylor vocht zich een weg uit het grote gevaar in de middelste rondes, toen Amanda Serrano op weg leek om een ​​stopzetting te forceren, om haar onbetwiste lichtgewicht riemen te behouden op een historische avond voor vrouwenboksen in Madison Square Garden. Taylor kreeg een split decision van twee van de drie juryleden in een koortsachtige setting die aantoonde dat de beste vrouwelijke vechters de aandacht van een uitverkocht publiek kunnen boeien met meeslepend effect.

De eerste drie ronden waren spannend. De fans hielden de situatie nauwlettend in de gaten en anticipeerden op de resultaten van hun weddenschappen op Unibet NL. Taylor’s corner had de noodzaak van gedisciplineerd en methodisch optreden benadrukt, en de kampioen volgde het plan grotendeels vanaf het begin. Serrano sloeg harder en bewoog sneller, en ze volgde Taylor hardnekkig zonder het gat helemaal te dichten. Taylor was gefocust en leek zich bewust van de mogelijkheid om in een conflict te worden gelokt. De 35-jarige uit Bray is een betere technische vechter dan Serrano, maar ze is ook een sukkel voor een goede oude traan.

Serrano begon in de vierde ronde methodischer klappen uit te delen, wat een verschuiving in de trend aangeeft. Taylor raakte zwaargewond in ronde vijf. Serrano sloeg haar over de romp en het hoofd, en het bloed stroomde over Taylors glazige gezicht. Ze stond met haar rug tegen de touwen, machteloos om de aanval te stoppen. Toen ze voor de zesde ronde naar buiten kwam, leek het onwaarschijnlijk dat ze het zou overleven toen Serrano nog meer woeste en harde klappen begon uit te delen. Taylors gezicht werd uitdrukkingsloos toen ze zich weer aan de reling vastklemde.

Het gevecht voldeed aan de verwachting als het eerste gevecht tussen ESPN’s nrs. 1 en 2 op de pond-voor-pond-ranglijst sinds 2008 en het verzegelde zijn plaats in de geschiedenis.

Een opwindende sfeer in de tuin, met Ierse en Puerto Ricaanse fans die werden weggevaagd door een gevecht dat het verdiende om te worden vergeleken met enkele van de meest legendarische veldslagen ooit in dit eerbiedwaardige oude stadion, nooit gemarkeerd. In een duel van wisselende fortuinen en verbazingwekkende intensiteit overtroffen Taylor en Serrano zelfs dat niveau van intensiteit.

Taylor’s aanbiddende volgelingen, van wie er bijna 4.000 uit Dublin naar New York waren gekomen voor het gevecht, waren praktisch uitzinnig van vreugde. Serrano’s Puerto Ricaanse supporters waren net zo vocaal, en alle vragen over de legitimiteit en het enorme potentieel van vrouwenboksen werden weggenomen. Het vonnis viel in het voordeel van Taylor, een groot kampioen die terugkwam toen het het meest telde, maar deze rumoerige en historische nacht was net zo goed van de dappere Serrano.

Jake Paul, die Serrano vertegenwoordigde op de persconferentie en haar naar de ring leidde, plaatste voor het gevecht een weddenschap van $1 miljoen met Taylor’s promotor, Eddie Hearn.

Ondanks Serrano’s vriendjespolitiek behield Taylor haar onberispelijke staat van dienst.

Taylor’s split decision triomf zorgde voor veel opschudding op sociale media. Conor McGregor, Jake Paul en Ryan Garcia behoorden tot degenen die het woord voerden. Deze buitengewone wedstrijd zal herinnerd worden als de nacht dat twee dames de gescheurde oude geest van het boksen deed herleven.

Bekijk ook

Skater jochies meppen kerel knock-out! 'Hij begon hé' (video)

Skater jochies slaan kerel knock-out! ‘Hij begon hé’ (video)

Skaters namen keihard wraak nadat zij werden aangevallen

Wedden op vechtsportwedstrijden kan je veel opleveren

Wedden op vechtsportwedstrijden kan je veel opleveren

Veel vechtsport fans zetten wel eens in op de winst van hun favoriete vechters.

Hoe een kopje koffie je vechtprestaties verbetert

Hoe een kopje koffie je vechtprestaties verbetert

Ben jij een vechtsporter en wil je het maximale uit je prestaties halen? Dan kun je overwegen om – als je dat nog niet deed – te beginnen met koffiedrinken.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page