Stoot methodes in Nederlandse Muay Thai stijl - Vechtsport Info
Home / Video / Stoot methodes in Nederlandse Muay Thai stijl

Stoot methodes in Nederlandse Muay Thai stijl

Stoot methodes in Nederlandse Muay Thai stijl door Arnaud van der Veere

Stoten in vechtsporten zijn heel belangrijk, degene die deze beheerst is in het voordeel. Stoten zijn er in allerlei vormen en elke vechtsport stijl heeft zijn eigen varianten voorhanden. In deze video legt Arnaud van Veere uit uit hoe deze in de Muay thai worden gebruikt.

 

 

Zijn stoot technieken in Muay Thai en boksen identiek?

Meestal, ja, nu. Zoals altijd zit het echter in de details 🙂

We moeten kijken naar (a) waar je het over hebt (Thailand of het Westen?); (B) welke tijd bedoel je nu of in het verleden ?; En ten slotte (c) bedoelt u gewoonlijk stoten specifiek of met ellebogen en / of alle handbewegingen van traditionele bokssystemen, waaronder de schommels enzovoort?

A. in Thailand

In het midden van de jaren 1930 veranderde Thaise boksen naar het gebruik van de internationale wedstrijdbeveiligingsapparatuur van het bokssysteem: een ring met 3 touwen; Een aantal ronden (5 ronden x 3 minuten, 3 ronden voor beginners in inter-gymnastiek); De standaard boxing gewicht divisies plus een paar lager als de boksers zijn allemaal lightweights; Handschoenen (meestal 6oz); Ringambtenaren; enzovoorts. Rond deze tijd begon de punchtechniek te veranderen naar de westerse methode. Er is wat invloed eerder gezien, en meer recentelijk beweegde de boksenhandtechniek dichter bij de westerse methode.

In het Thaise boksen in het Westen, dat oorspronkelijk in Amsterdam rond 1975 begon, zijn de westerse methoden de voorkeur omdat de boksers er bekend mee zijn, en ook de regels kunnen ellebogen aan het hoofd toestaan.

B. Het betreffende tijdperk

Alle oude bokssystemen, die kunnen worden aangeduid als traditioneel boksen (en er is veel van: Engels, Thais, Lao, Birmaans, Khmer en meer) gebruikt meestal rechte stoten en schommels. Al deze systemen (waaronder Engels en Thais boksen, die identiek waren in dit opzicht) hebben de 4 klassieke schommels gebruikt: de voorste schommel, de achterschommel, de overhandige schommel en de opwaartse schommel. Dit komt omdat er geen wijdverspreid gebruik van haken was als een geautomatiseerde techniek totdat Broughton in Engeland hen populairde (of uitgevonden, dit wordt aangevoerd).

In Thailand hebben ze ook een verscheidenheid aan elleboogstakingen gebruikt.

In het moderne tijdperk, in Thailand, wordt de westerse stoottechniek uitgebreid gebruikt en twee van de 4 oude schommels (bovenhand en naar boven) zijn gegaan, omdat deze vervangen werden door betere westerse stoten (de neerwaartse haak en de uppercut). De swing, aka front swing en de back swing zijn nog steeds gebruikt omdat ze een plaats hebben in geen regels die vechten waar de boksers kunnen schoppen en zich in een ongemakkelijke positie bevinden waarin het moeilijk is om te ponsen, maar waarin een swing kan Effectief gebruikt worden. Honderden knockdowns zijn het gevolg van de back swing in het moderne tijdperk.

De voorste schommel is een binnenwaartse schommel met behulp van de rechter / achterarm, meestal aan de tegenkant van de nek of het hoofd van de tegenstander, met behulp van het topfist- en onderste radiusbeen (de eerste paar centimeter van het onderarm naast de duim – het opvallende gebied is dus van 7 of 8 “en omvat de bovenkant van de vuist en een deel van de onderarm). Het kan gebruikt worden bij off-balance en na een voorspark is geblokkeerd, en de bokser valt voorbij de tegenstander die de kick blokkeert en heeft een arm laag.

De achterwand wordt geleverd met de rechter / achterhand, met een draai, opvallend met de bottomfist (aka hammerfist in het Westen) en een deel van de Ulna, en geeft zo nodig een 8 “of zo contactgebied. Hier komt de ‘spinning backfist’ uit in Amerikaanse kickboxing en karate – het is een native boxing techniek – hoewel de achterkant van de vuist meestal wordt gebruikt door de regelbeperkingen in de VS. (In Thailand zijn er helemaal geen regels in de stand-up fase van de strijd. Een staking aan elk onderdeel van het lichaam, met behulp van een soort aanval, is toegestaan. In de Amerikaanse kickboxing mag geen unpadded deel van de handschoen worden gebruikt , En dus wordt de beklede achterkant van de hand gebruikt.)

Dus, vandaag zien we een mix in zowel Thailand als het Westen, met meer nadruk op het ponsen in het Westen door het gewicht van de boksers. Dit komt doordat bantamweights (de overgrote meerderheid van de Thais concurreren tussen 100 en 130 pond) niet hard kunnen raken met een punch – ze raken veel moeilijker met een schop of knie en effectiever met een elleboog. Om deze reden is dat ook de relatieve scorevoorwaarde van die bewegingen – de slagpunten laagste van alles in Thailand, om praktische redenen (een knie treft veel moeilijker bij bantamgewicht).

In het Westen kan de overgrote meerderheid van boksers niet zoals Thais schoppen, mede door culturele normen en ook het feit dat ze veel groter zijn – meer dan dubbel het gewicht in sommige gevallen; Ze zouden in een gevecht worden gedreineerd als ze probeerden te schoppen op dat volume, vanwege het gewichtskwestie; Ze raken veel moeilijker met stoten; En ze zijn erg bekend met het ponsen, net zoals Thais schoppen, door culturele problemen. Daarom stoten ze meer, en meer als westerse boksers dan Thais (zie volgende sectie), en meestal gebruiken ze minder van de trad boxing techniek zoals swings.

C. Modern Thai boksen

Muay Thai vandaag in Thailand maakt gebruik van het westerse systeem minus enkele stoten, plus enkele van de oude technieken die een geldige plaats hebben in geen-regels gevechten.

Omdat de voorste schop beter is voor jabbing, wordt de jab niet zoveel gezien als in het westen. De techniek in het algemeen is iets strenger en meer beperkt dan in het Westen, vanwege de verschillende aanvullende druk – ze moeten veel meer bewegingen trainen (drie keer meer dan een westerse bokser); En sommige boksen techniek is niet raadzaam in een geen-regelsituatie (bijvoorbeeld: je kan niet aanleggen en korte haken aan het lichaam gebruiken als in internationale pro boxing: dit zal resulteren in het krijgen van een elleboog in het hoofd of met de knie En gegooid).

In het Westen is de handtechniek zeer dicht bij internationale boksen en het grootste deel van de tijd ziet het er identiek uit.

*Begeleidende teksten kunnen van derden afkomstig zijn en zijn ter verduidelijking van het thema op deze pagina!

Bekijk ook

IJS Boksen! Broer slaat broer ‘KO’: nieuwe vechtsport Ice Wars (video)

Jordan en Ben Kennedy sloegen flink op elkaar in tijdens het nieuwe vechtsport event Ice Wars

‘Niet janken!’ Deze sport is niet voor mietjes, incasseren maar…

Wellicht wel de hardste vorm van de Japanse vechtkunst

Badou Jack scoort waanzinnige KO op Hany Atiyo in Abu Dhabi (video)

Badou Jack breidde zijn huidige overwinningsreeks uit naar vier op rij gisteravond

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page