Statische vrouwelijke vechtsport training instructie video - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Statische vrouwelijke vechtsport training instructie video

Statische vrouwelijke vechtsport training instructie video

Statische vrouwelijke vechtsport training instructie video

Een onder gewaardeerde groep onder vechtsporters zijn vaak vrouwen. Echter onderschat men vaak de kunde, kennis, en vecht vaardigheden van de vrouwelijke vechtsporters onder ons.

Arnaud van der Veere demonstreert enkele statische technieken die door vrouwen gebruikt kunnen worden ter zelfverdediging en in gevechten in de ring.

De wereld kan een gevaarlijke plek zijn voor vrouwen

Vrouwen zijn het slachtoffer van gewelddadige misdrijven zoals seksueel en huiselijk geweld vaak op een dagelijkse basis. Veel vrouwen zijn geïnteresseerd in het leren hoe zich te beschermen tegen gewelddadige situaties, maar ze zijn vaak niet zeker weet waar dit te leren. Vechtsporten scholen zijn een plek waar vrouwen de mentale en fysieke vaardigheden kunnen ontwikkelen om zich te verdedigen tegen aanvallen. Sommige van de beste vechtsporten voor de vrouwelijke zelfverdediging zijn Tae Kwon Do, Krav Maga, Aikido, Braziliaans Jiu Jitsu en Jeet Kune Do.

Tae Kwon Do voor vrouwen

Tae Kwon Do is ontstaan ​​in Korea en is één van ’s werelds meest populaire vechtsport. De term Tae Kwon Do wordt vertaald als “de weg van schoppen en stoten.” Deze stijl wordt vaak gezien als een sport die kan worden gezien in de martial arts toernooien en zelfs op de Olympische Spelen. Echter, Tae Kwon Do heeft veel effectieve zelfverdediging technieken. Tae Kwon Do is bijzonder geschikt voor vrouwen als gevolg van de nadruk die de kunst op schoppen. Mannen hebben over het algemeen meer bovenlichaam kracht dan vrouwen en deze factor kunnen vrouwen nog altijd kwetsbaar bij een aanval te verlaten. Tae Kwon Do voorziet vrouwen met een arsenaal aan verwoestende kicks die kunnen helpen bij de bestrijding van de sterkte van de mannelijke aanvallers.

Vrouwen en Krav Maga

Krav Maga is een Israëlische kunst dat flinke populariteit heeft opgedaan. Het is de officiële zelfverdediging systeem van de Israëlische Defense Force en het leert haar beoefenaars hoe om te gaan met gewapende en ongewapende aanvallen. Vrouwen kunnen profiteren van Krav Maga omdat dit systeem studenten helpen om zowel geestelijk als lichamelijk functioneren wanneer onder dwang. Krav Maga kan vrouwen vormen om zich te beschermen tegen gewelddadige situaties zoals seksueel geweld. Vrouwen kunnen leren hoe de verschillende delen van hun lichaam, zoals ellebogen en knieën kunnen wapens in te zetten worden wanneer dat nodig is.

Aikido

Aikido is een Japanse krijgskunst die is in tegenstelling tot de meeste andere stijlen als zacht bestempeld wordt. Veel andere vechtsporten worden beschouwd als hard, lineaire modellen die voldoen aan bestrijden van kracht met kracht. Echter, de studenten van Aikido wordt geleerd om kracht van een aanvaller te leiden en te gebruiken tegen hem. Aikido is gunstig voor vrouwen, omdat het niet nodig is om sterker dan mannelijke aanvallers te zijn om zichzelf te verdedigen. Aikido leert een breed scala van gezamenlijke vergrendeling en het gebruiken van technieken die vrouwen kunnen helpen ontsnappen aan gevaarlijke situaties.

Braziliaans Jiu Jitsu

Brazilian Jiu Jitsu is immens populair geworden sinds het begin van de Ultimate Fighting Championship franchise. Veel vechters in de UFC gebruiken Brazilian Jiu Jitsu in hun wedstrijden. Hoewel de meeste vrouwen waarschijnlijk niet geïnteresseerd zijn in het stappen in de UFC ring kan de worstel technieken van de Braziliaanse Jiu Jitsu gunstig zijn voor vrouwen om te leren. Seksueel geweld en andere aanvallen tegen vrouwen eindigen vaak op de grond. Brazilian Jiu Jitsu heeft een sterke nadruk op het grondgevecht, die kan helpen vrouwen leren hoe zich te verdedigen wanneer men zich onder mannelijke aanvallers bevindt.

Jeet Kune Do

Jeet Kune Do is opgericht door de beroemde Bruce Lee. Lee’s wens was om de beste, meest effectieve vechtsport technieken te nemen van een verscheidenheid van stijlen en te mengen in een vechtsysteem. Jeet Kune Do leert haar studenten om te gaan met aanvallen op de meest efficiënte manier. Jeet Kune Do studenten leren hoe ze het dichtstbijzijnde doel moeten te raken op een aanvaller met de dichtstbijzijnde wapen dat ze ter beschikking hebben. Opvallend een aanvaller in de ogen steken met de vingers, een voorbeeld van een Jeet Kune Do verdediging. Jeet Kune Do is een goede kunst voor vrouwen om te leren, omdat het vrouwen leert hoe gevaarlijke situaties te ontsnappen zo snel mogelijk, voor het gevaar een kans krijgt om te escaleren.

Voorbereiding

De beste manier voor vrouwen om zich te beschermen tegen gewelddadige aanvallen is voorbereiding. Er zijn vechtsport lessen in bijna elke stad die kunnen helpen vrouwen leren over de nodige vaardigheden om te voorkomen en te ontsnappen aan gevaarlijke situaties. De beste manier om de juiste zelfverdediging klasse voor vrouwen te vinden is om die eerste stap in een vechtsportschool te zetten.

Bekijk ook

Kazach krijgt 2 man knock-out tijdens oneerlijke MMA-wedstrijd

Kazach krijgt 2 man knock-out tijdens oneerlijke MMA-wedstrijd (video)

We zijn het inmiddels gewend de bizarre gevechten uit Rusland

Glory kampioen ‘Petch’ kansloos tegen oud-rivaal in beladen wedstrijd

Petchpanomrung de Glory Kickboxing vedergewicht kampioen leed vandaag een nederlaag tegen oud-rivaal Chujaroen Dabransarakham

Man slaat met boksbeugels slachtoffer in elkaar! 'Vechtsporter?'

Man slaat met boksbeugels slachtoffer in elkaar! ‘Vechtsporter?’ (video)

Een man werd in elkaar geslagen met een boksbeugel tijdens een vechtpartij

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page