Stappen en Bewegen in de Nederlandse Muay Thai stijl - Vechtsport Info
Home / Video / Stappen en Bewegen in de Nederlandse Muay Thai stijl

Stappen en Bewegen in de Nederlandse Muay Thai stijl

Hoe beweeg je het beste in de Muay Thai

Arnaud van der Veere legt je uit hoe het beste te handelen in een gevecht. Handige tips voor zowel de beginnende als geoefende Muay Thai vechters

 

 

Vecht niet als een robot maar met je eigen stijl en souplesse

Een van de dingen waar ik van hou om Muay Thai te studeren (en ik weet zeker dat dit voor elke krijgskunst geldt) is de manier waarop, hoe lang de stijl er al is, en er nog steeds deze fascinerende debatten over kleine punten zijn. Een voorbeeld van Muay Thai – schop je de arm om je snelheid te verhogen, of hou je arm voor een verdediging klaar? Het zijn deze kleine subtiliteiten die de sport fascinerend maken, omdat elk individu zich aanpast aan zijn eigen stijl. Als dit niet zo is, zouden we allemaal als robots vechten die elke keer dezelfde exacte bewegingen nabootsen.

MMA heeft hierin een nieuwe rimpel geïntroduceerd. Als u pure Muay Thai gebruikt en begint te overwegen het te gebruik in een MMA-gevecht, welke aanpassingen moet u maken?

Beweging – hoe belangrijk is het?

Dit is een van die filosofische debatten aan Muay Thai. Enerzijds zou je denken dat beweging natuurlijk essentieel is – het creëert kansen om je overtreding op te openen, terwijl je tegelijkertijd meer defensieve opties geeft. En toch begrijpen de meerderheid van echte Muay Thai-vechters beweging. (Ik zou hier moeten stoppen en merken dat ik specifiek over voetwerk praat. Muay Thai vechter gebruikt veel hoofdbeweging, maar dat is niet waar ik het over heb). Waarom? Het gemeenschappelijk antwoord is dat het een onderdeel van de cultuur is. Muay Thai-vechters worden aangemoedigd om tot te slaan en te schoppen en te gooien tot een man valt. Dat is gedeeltelijk waar (en je ziet het weerspiegeld in Muay Thai judging), maar er is meer aan. Terwijl beweging je veel opties biedt, dwingt het je ook om een ​​mate van kracht op te offeren.

*Begeleidende teksten kunnen van derden zijn en zijn ter verduidelijking van het thema!

Bekijk ook

IJS Boksen! Broer slaat broer ‘KO’: nieuwe vechtsport Ice Wars (video)

Jordan en Ben Kennedy sloegen flink op elkaar in tijdens het nieuwe vechtsport event Ice Wars

‘Niet janken!’ Deze sport is niet voor mietjes, incasseren maar…

Wellicht wel de hardste vorm van de Japanse vechtkunst

Badou Jack scoort waanzinnige KO op Hany Atiyo in Abu Dhabi (video)

Badou Jack breidde zijn huidige overwinningsreeks uit naar vier op rij gisteravond

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page