Stappen en Bewegen in de Nederlandse Muay Thai stijl – Vechtsport Info
Home / Video / Stappen en Bewegen in de Nederlandse Muay Thai stijl

Stappen en Bewegen in de Nederlandse Muay Thai stijl

Hoe beweeg je het beste in de Muay Thai

Arnaud van der Veere legt je uit hoe het beste te handelen in een gevecht. Handige tips voor zowel de beginnende als geoefende Muay Thai vechters

 

 

Vecht niet als een robot maar met je eigen stijl en souplesse

Een van de dingen waar ik van hou om Muay Thai te studeren (en ik weet zeker dat dit voor elke krijgskunst geldt) is de manier waarop, hoe lang de stijl er al is, en er nog steeds deze fascinerende debatten over kleine punten zijn. Een voorbeeld van Muay Thai – schop je de arm om je snelheid te verhogen, of hou je arm voor een verdediging klaar? Het zijn deze kleine subtiliteiten die de sport fascinerend maken, omdat elk individu zich aanpast aan zijn eigen stijl. Als dit niet zo is, zouden we allemaal als robots vechten die elke keer dezelfde exacte bewegingen nabootsen.

MMA heeft hierin een nieuwe rimpel geïntroduceerd. Als u pure Muay Thai gebruikt en begint te overwegen het te gebruik in een MMA-gevecht, welke aanpassingen moet u maken?

Beweging – hoe belangrijk is het?

Dit is een van die filosofische debatten aan Muay Thai. Enerzijds zou je denken dat beweging natuurlijk essentieel is – het creëert kansen om je overtreding op te openen, terwijl je tegelijkertijd meer defensieve opties geeft. En toch begrijpen de meerderheid van echte Muay Thai-vechters beweging. (Ik zou hier moeten stoppen en merken dat ik specifiek over voetwerk praat. Muay Thai vechter gebruikt veel hoofdbeweging, maar dat is niet waar ik het over heb). Waarom? Het gemeenschappelijk antwoord is dat het een onderdeel van de cultuur is. Muay Thai-vechters worden aangemoedigd om tot te slaan en te schoppen en te gooien tot een man valt. Dat is gedeeltelijk waar (en je ziet het weerspiegeld in Muay Thai judging), maar er is meer aan. Terwijl beweging je veel opties biedt, dwingt het je ook om een ​​mate van kracht op te offeren.

*Begeleidende teksten kunnen van derden zijn en zijn ter verduidelijking van het thema!

Bekijk ook

GENADE! Deze rivalen spaarde UFC-ster Khabib voor ernstig letsel

Ex-UFC-kampioen Khabib onthult dat hij met een aantal tegenstanders hij 'heel voorzichtig' was om deze niet permanent te beschadigen.

Anthony Joshua: ‘Het gevecht met Tyson Fury komt er, wat er ook gebeurt’

Bepaalt blij is Joshua niet met Fury en vindt dat deze en zijn team de complete bokswereld in haar hemd heeft laten staan.

RIVALEN OPGEPAST! Hier komt UFC-ster SPEEDY McGregor

Conor McGregor staat over een kleine maand tegenover Dustin Poirier in de UFC kooi.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page