Body boxing, stoten naar de buik - Vechtsport Info
Home / Video / Body boxing, stoten naar de buik

Body boxing, stoten naar de buik

Body boxing, stoten naar de buik hoe het beste uit te voeren

Geloof het of niet, er is eigenlijk een wetenschap om stoten in boksen te absorberen. Er is veel meer te absorberen (stoten) dan alleen goede genen, hart en botstructuur. Om goddelijk te worden in je vermogen om stoten te maken, moet je een aantal defensieve oefeningen doorbrengen om je vermogen te vergroten om een ​​punch te maken. Bekijk de video van Arnaud van der Veere autoriteit in de vechtsporten.

 

Hieronder vindt u een nog aantal basis- en geavanceerde tips om stoten te maken:

KOM TOT RUST

Net als wanneer je met een hoge snelheid een voetbal met je handen pakt, moet je je handen ontspannen en zacht maken zodat de bal je niet doet pijn doen. In feite moet je dat ook doen als je stoten opvangt met je buikspieren.

OOGCONTACT HOUDEN

Keer nooit je ogen van je tegenstander af. De stoten zullen meer pijn doen omdat je je lichaam niet kunt zien en voorbereiden voor de punch en het is waar dat ze zeggen: “De stootjes die je niet ziet, doen het meest pijn.

ZET JE SCHRAP VOOR DE KLAPPEN

In tegenstelling tot het rollen van je schouders en je hoofd om de stoot af te wenden, doe je het exacte tegenovergestelde wanneer je een lichaams stoot neemt. Als u echter in de maag stoot, moet u uw spieren verstevigen en ademen, zodat u een harde schaal creëert in uw buikholte. Je kan dit oefenen door iemand een medicijnbal op uw buikspieren te laten gooien.

VERSTERK JE NEK

Er zijn veel speciale oefeningen die boksers gebruiken om hun nekspieren te versterken. Kickboxers en veel andere vechtsporten gebruiken ze ook. Zij laten u toe om sterkere nekspieren te bouwen om te voorkomen dat uw hoofd te hard wordt wanneer u een stoot neemt. Terwijl dit niet precies je kin opbouwt, wel zal het de kansen verminderen dat je het bewustzijn van een punch verliest.

DRAAI MEE MET DE STOTEN

Als je ooit een pro vechter hebt bekeken, zal je zien dat het bijna onmogelijk is om ze ooit vierkant te slaan. Zelfs schone stoten aan hun hoofd voelen zich niet echt. Ze beheersen de kunst om hun hoofd of lichaam weg te draaien om de schade te verminderen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, natuurlijk. Zo werkt het: als je naar het hoofd wordt geslagen, draai je hoofd en houdt je hoofd weg van de stoot. Als je een stoot naar het lichaam maakt, draait je lichaam, zodat de stoot overgaat en je niet stevig raakt. Het moeilijkste deel om het lichaam te draaien is dat je moet achterhalen welk deel van het lichaam ze proberen te raken. Bijvoorbeeld (ik gebruik de orthodoxe houding), als iemand een linker hoek naar mijn lichaam zou maken, zou ik mijn lichaam met de klok mee draaien om de linker hoek te laten doorlopen. Nu als hij een linker hoek naar mijn hoofd zou doen, zou ik mijn lichaam tegen de klok in draaien om de linkerkant door te laten haken. Dit is slechts een voorbeeld, verschillende situaties betekenen dat u verschillende dingen moet doen. Neem deze stap niet te letterlijk!

LEER DE COMBI’S

Maak gebruik van stoten van de meest basale combinaties. Elke bokser zou nu moeten weten dat een linker hoekk meestal gevolgd wordt door een rechter kruis en vice versa. Als je door één geraakt bent, zet je dan onmiddellijk schrap voor de volgende.

GA OP ZOEK NAAR STERKE PUNTEN

Een goede bokser probeert geen stoot te blokkeren, hij maakt zich alleen zorgen over de krachtstoten. Een jab op het gezicht doet niet zo veel schade als een linker hoek naar de kin. Een goed idee om te blokkeren is om je handen te laten blokkeren, terwijl je je hoofd beweegt om de rechtse te voorkomen. Nogmaals, doe dit niet te letterlijk maar gebruik het als een basisgids om te beslissen hoe te verdedigen. Er is geen zin om een ​​jab te blokkeren om je eigen gezicht te bedekken en niet te zien dat de rechtse er aankomt.

CONCLUSIE

Het nemen van stoten is een kunst. Het gaat om oefenen en slim zijn, niet moeilijk of te gek zijn. Trein hard en leer en kijk naar de pro’s. Niet te stijf zijn en wees niet te gevangen in je eigen stoot dat je de tegen stoten niet kunt zien. Tegen stoten hebben meestal de meeste pijn gedaan. Leer van en kijk naar de meesters. Mijn favoriete defensieve tovenaars zijn Floyd Mayweather Jr, James Toney en Pernell Whitaker. Bekijk ze nauwlettend en je zult beseffen dat het niet alleen goed is om stoten te vermijden, maar ook om ze te nemen.

*Begeleidende teksten kunnen van derden afkomstig zijn en zijn ter verduidelijking van het thema op deze pagina!

Bekijk ook

Bokswedstrijd Vyacheslav Datsik tegen Alexander Emelianenko

Bokswedstrijd tussen neonazi en veroordeelde verkrachter geboekt

Een Russische bokspromotor heeft een gevecht geboekt tussen de twee beruchte vechters.

UFC-vechter ontsnapt wederom aan de dood: ‘Bloedde bijna leeg’

Weer een bijna-doodervaring.

Beruchte T-34 slaat 2 dikzakken ‘KO’ in MMA-gevecht (video)

Daniyal Elbaev is gebouwd als een Russische Tank en daar heeft hij zijn bijnaam"T-34" aan te danken.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page