Vechtsporter overleden, en wat nu? – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Vechtsporter overleden, en wat nu?

Vechtsporter overleden, en wat nu?

Vechtsporter Tim Hague overleden na boks wedstrijd

Zo kopt het in alle kranten en media kanalen.Vervelend nieuws een vechtsporter overlijdt en dan nog wel na een gevecht in de ring, in dit geval Tim Hague. Hij overleed op de veel te vroege leeftijd van 34 jaar nadat hij vorige week vrijdag knock-out ging tijdens een bokspartij. Meteen komt dan ook de geruchten stroom op gang, de man zou een slechte gezondheid hebben, geen goede dekking of al eerder te veel hebben geïncasseerd? Allemaal giswerk!

Vechtsport in een kwaad daglicht

Hoe het ook zij een incident als deze wordt gelijk aangepakt om de vechtsport weer even in de zogenaamde “red corner” oftewel verdom hoek te plaatsen. Met andere woorden de tegenstanders van de vechtsporters plaatsen het gelijk in een kwaad daglicht. Maar wat de reden ook is, vechtsport is niet minder gevaarlijk dan hockey of voetbal. Sterker nog men traint het lichaam juist op impacts. Maar er kan altijd iets mis gaan.

Voormalig UFC vechter

 Tim Hague een voormalig UFC vechter voor de leken een grote Mixed Martial Arts of MMA organisatie, was toch wel wat gewend zou je denken. Echter werd hij in zijn boks partij tegen Adam Braidwood in de tweede ronde knock-out geslagen. Je ziet het vaker dat vechtsporters die overstappen van de ene naar de andere discipline moeten wennen aan de technieken die worden gebruikt. En bij boksen ligt nu eenmaal het accent op het gebruik van de armen. Daar waar MMA meer een grondsport is, wellicht was dat de reden dat Hague zich wellicht had misrekend, en de stoten harder aankwamen dan verwacht. Wellicht nam hij de stoten wel zoals hij gewend was uit de MMA, maar kwamen deze kogel hard aan? een vergissing is snel gemaakt.

McGregor het volgende slachtoffer?

Op 26 augustus aanstaande staat de langverwachte boks partij tussen Floyd Mayweather en Connor Mc Gregor op de rol. McGregor ook een UFC afstammeling zal dan zijn eerste prof boks wedstrijd hebben, tegen de ervaren bokser Mayweather. Zal McGregor het in zich hebben de harde stoten te ontwijken? Vele twijfelen daaraan nadat eerder beeld materiaal opdook waarop te zien was dat zijn bokskwaliteiten “niet je van het” waren. So he beter duck, zouden de Amerikanen zeggen.

Hoe het ook zij vechtsport is veilig en maakt een opmars, uitzonderingen zoals deze zijn heel triest zeker voor de nabestaanden. Maar ook bij voetbal kunnen doden vallen helaas, op of naast het veld.

 

Bekijk ook

RIVALEN OPGEPAST! Hier komt UFC-ster SPEEDY McGregor

Conor McGregor staat over een kleine maand tegenover Dustin Poirier in de UFC kooi.

FOUTJE! Vechter zwaar ‘KO’ doordat scheids even niet oplet

Mohammad Karaki werd op brute wijze knock-out geslagen

WEIRD! Vechter stort slapend neer tijdens MMA-wedstrijd (video)

Knock-outs zijn er in alle vormen en maten, soms komen deze snel en verbazen de fans en zelfs de vechters.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page