Ramon The Diamond Dekkers Een Ware Legende - Vechtsport Info
Home / Vechtsport Legendes / Ramon The Diamond Dekkers Een Ware Legende

Ramon The Diamond Dekkers Een Ware Legende

Ramon The Diamond Dekkers
Foto: Golden Glory

Ramon The Diamond Dekkers (4 september 1969-27 februari 2013) was een Nederlandse kickbokser en een acht keer Muay Thai wereldkampioen. Dekkers had de neiging om head-to-head te gaan met zijn tegenstanders, wat hem een favoriet bij vechtsport fans maakte.

Ramon The Diamond Dekkers vroege jaren

Dekkers is geboren op 4 september 1969 in Breda, Nederland. Hij begon met het leren van vechtsporten op de leeftijd van 12, het bestuderen van judo voor een paar maanden. Hij vervolgens de overstap naar boksen. Na een half jaar begon Dekkers  Muay Thai onder Cor Hemmers te volgen. Na het afronden van de bakkers opleiding, werd Dekkers verbonden aan Maeng Ho Breda Gym. Tijdens Dekkers vroege dagen van de opleiding was zijn moeder in de sportschool elke dag en uiteindelijk werden zij en Hemmers verliefd en trouwden.

In het begin van zijn carrière was Dekkers manager Clovis Depretz, de manager van de legendarische Rob Kaman. Dit was de reden waarom Kaman was op de eerste rang zat tijdens veel van Dekkers’ wedstrijden, met inbegrip van zijn afscheid gevecht. Er werd vaak samen getraind en werden goede vrienden. Dekkers en Kaman werden genoemd door fight fans in Thailand als “The Double Nederlandse duo”.

Eerste gevecht

In zijn eerste gevecht op 16 jarige leeftijd,  won Dekkers in een spectaculaire knock-out tegen een gevestigde oudere boxer. Hoewel slechts een gewicht van ongeveer 55 kg, zijn tegenstanders ontdekte eerder vroeger dan later dat hij veel sterker was dan hij er uit zag. Zoals Dekkers op het winnen van wedstrijden door knock-out, zijn reputatie van een als up-and-coming vechter spreiding in de Muay Thai gemeenschap. Hij kreeg zijn eerste titel op de leeftijd van 18, toen hij de MTBN Nederlands Kampioenschap op 15 november 1987 won.

Overleden

Op 27 februari 2013 overleed Dekker veel te vroeg op de leeftijd van 43, na het naar verluidt voelde hij zich licht in het hoofd tijdens de training in zijn woonplaats Breda. Hij reed op zijn fiets toen hij instortte. Een paar omstanders probeerde om hem te helpen voordat de hulpdiensten arriveerden en probeerde hem te doen herleven zonder resultaat. Er werd gemeld dat een myocardinfarct (hartaanval) de oorzaak was van de dood. Honderden familieleden en vrienden deden Dekkers uitgeleide op zijn begrafenis op de Zuylen begraafplaats. De begrafenisstoet werd vergezeld door tientallen leden van de motorclub Satudarah, terwijl een vliegtuig met een spandoek met de tekst “The Diamond 4Ever, rust in vrede” boven de stad cirkelde.

Bekijk ook

Elleboog koning maakt gehakt van rivaal in bloedig gevecht

Bloedbad! Elleboog koning maakt gehakt van rivaal | video

Met een paar venijnige elleboogstoten

Boksster Bridges halfnaakt bij weging wedstrijd | video

Boksster Bridges halfnaakt bij weging wedstrijd | video

Ebanie Bridges weet hoe zij de aandacht moet trekken

Van Shaolin monnik tot UFC-ster! 'Dit is de Monkey King'

Van Shaolin monnik tot UFC-ster! ‘Dit is de Monkey King’

Na een training bij Shaolin Masters besloot Song zijn nieuwe MMA-droom na te jagen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page