Kemposchool Bushido Utrecht - Vechtsport Info
Home / Utrecht / Kemposchool Bushido Utrecht

Kemposchool Bushido Utrecht

In 1980 is de Shaolin Kempo P.G. school gestart in Utrecht. Na 14 jaar van training geven is de school uiteindelijk in 1994 gestopt. Dit zou het einde voor een groot aantal mensen betekenen in het trainen in Kempo ware het niet dat op dat moment Sensei J.v.loveren 3Dan Shoalin Kempo naar voren stapte met het idee om een nieuwe school starten.

Deze school (Kempo- Jutsu school Bushido) is gestart en bijna alle leerlingen van Shoalin Kempo P.G. school zijn hier naar toe gegaan.

De Kempo vorm die daarin getraind werd week wel af van het traditionele Shaolin Kempo doordat er vele praktische zaken aan toegevoegd zijn vanuit anders vechtsporten welke de sensei beoefend had. Er zijn technieken vanuit het Boksen, Judo en worstelen aan toegevoegd om een effectievere Kempo vorm te verkrijgen.

Vaardigheid in het vuistvechten

Deze nieuwe opzet kreeg de naam Kempo – Jutsu, vaardigheid in het vuistvechten.  Met behulp van de combinatietechnieken kan men zich nu vanuit verschillende posities verdedigen (staand, zittend, liggend). Combinatietechnieken worden ook gebruikt tegen mes, stok, stoot, en trapaanvallen.

In 2009 is sensei Jan van Loveren na 15 jaar lesgeven gestopt en hebben Ernest Cazander en Theo Philips de school overgenomen. Beiden hebben ruime ervaring in het Shaolin Kempo en Kempo-Jutsu – Ernest 11 jaar Shaolin Kempo en 15 jaar Kempo-Jutsu en Theo 8 jaar Shaolin Kempo en 15 jaar Kempo-Jutsu. De kempostijl die onderwezen wordt is dan ook een mix van Shaolin Kempo en Kempo-Jutsu. De naam van de school, Kemposchool Bushido, verwijst naar de begindagen ervan: Kempo naar Shaolin Kempo en Bushido naar Kempo-Jutsu. Naast het kempo wordt er binnen de school een boksopleiding gegeven met als doel het verbeteren van conditie, hardheid en incasseringsvermogen.

Pragmatische manier van lesgeven

Kemposchool Bushido kenmerkt zich door de zeer pragmatische manier van lesgeven: de technieken die worden onderwezen kunnen in het dagelijks leven met gemak worden toegepast. Twee begrippen zijn tijdens de training zeer belangrijk: doorzettingsvermogen en discipline. Door strenge discipline leert men immers bouwen aan zelfvertrouwen. Kempo is uitermate geschikt voor mensen die zich moeilijk kunnen beheersen of die hun zelfkennis willen vergroten. De naam van de school ‘BUSHIDO’ (weg van de krijger) is gekozen naar de deugden die deze krijger moest bezitten :

Onsha Mildheid, verdraagzaamheid
Shiki Vastberadenheid
Chu Loyaliteit
Kihin Trots, waardigheid

Al deze deugden worden in de school streng nageleefd. Kempo is geen vechtsport maar een verdedigingskunst waarin het grootste gevecht de strijd tegen jezelf zal zijn. Wie zichzelf kan overwinnen kan ook anderen overwinnen.

Contact

U kunt Kemposchool Bushido op de volgende manieren bereiken:

E-mail: info@kempo-bushido.nl

Telefoon: 030 – 2963293

Mobiel: 06- 51001165

Bekijk ook

Kickbokser Mickael Palandre trapt rivaal door touwen ring! 'Harde landing'

Kickbokser trapt rivaal door touwen ring! ‘Harde landing’ (video)

Mickael Palandre trapte zijn tegenstander de Egyptenaar Taha El Mekarem zo hard afgelopen zaterdag

Zoon bokslegende Manny Pacquiao blijft verliezen

Zwarte schaap? Zoon bokslegende blijft verliezen (video)

Ik ben constant aan het trainen

‘Badr als gezamenlijke vijand!’ Overeem over trainen voor gevecht met aartsrivaal

Alistair Overeem maakt zich op voor zijn debuut bij Glory Kickboxing op 8 oktober tegen legende Badr Hari.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page