VIDEO: VON (Vechtsport Organisatie Nederland) traint Libanese Elite Troepen - Vechtsport Info
Home / Nieuws / VIDEO: VON (Vechtsport Organisatie Nederland) traint Libanese Elite Troepen

VIDEO: VON (Vechtsport Organisatie Nederland) traint Libanese Elite Troepen

Het V.O.N. Vechtsport Organisatie Nederland traint wereldwijd diverse overheids organisaties!

Begin januari reisde Alex Engelhardt van het VON af naar Libanon waar hij te gast was op uitnodiging van het ministerie van sport, er wordt in vele Arabische landen gekeken naar diverse vechtsporten zoals MMA en Kickboksen, en is men bezig deze erkend te krijgen. Gaande het gesprek werd duidelijk dat er een special legereenheid is genaamd Black Panthers, die niet zeer onverdienstelijk verschillende vechtsporten beoefenen. Ook doen zij mee aan diverse toernooien in de regio en boeken daar goede resultaten.

Nederlandse vechtsport kennis wereldwijd erkend

Dat Nederland mee telt in de internationale vechtsport wereld is bekend, daar zijn voorbeelden genoeg van. En dat organisaties zoals het VON gevraagd wordt hun expertise over te brengen is dan ook geen verrassing. Engelhardt was in gesprek met de speciale eenheid van Libanon betreffende de integratie van vechtsport in hun training. Kickboksen, Muaythai en MMA maken steeds een groter onderdeel uit van hun dagelijkse training. Er is nu samen met het VON gekeken om deze eenheid nog beter te maken op vechtsport gebied.

Warrior Championships

“De Black Panters hebben de jaarlijkse Warrior Championships verschillende keren in het algemeen en op verschillende specialismen gewonnen. Het Warrior Championship wordt elk jaar gehouden in Jordanië is een van de zwaarste Special Force-kampioenschappen. Leuk om te zien dat de integratie van Combat Sports steeds meer op alle niveaus groeit”, zegt Engelhardt.

Training in zowel Nederland als in het buitenland

In het overleg is tevens samenwerking besproken betreffende trainingen in Nederland, Nederlandse trainers naar Libanon besproken. Laten we kijken waar de mogelijkheden liggen voor VON – Vechtsport Organisatie Nederland (WAKO Nederland en WMMAA Nederland), zegt Engelhardt desgevraagd. Vandaag reist Engelhardt af naar Koeweit om daar diverse zaken te bespreken, het zijn drukke tijden voor het VON. en het is goed te zien dat Nederland een wereldwijde invloed heeft op de vechtsport wereld.

Bekijk ook

Vrouw in lift slaat viezerik aan puin! 'Handjes thuis'

Vrouw in lift slaat viezerik aan puin! ‘Karate kick’ (video)

We zien een man die klaarblijkelijk eerst aan de vrouw lijkt te ruiken

Vechtlegende Buakaw springt uit vliegtuig! 'Kamikaze actie'

Vechtlegende Buakaw springt uit vliegtuig! ‘Kamikaze actie’

Buakaw Banchamek is een van de meest gevreesde kick en Muaythai vechters ter wereld.

Beruchte UFC'er Mike Perry en Rus Magomed Ismailov slaan erop los bij persconferentie

Beruchte vechter Mike Perry en Rus slaan erop los bij persconferentie (video)

Tijdens een persconferentie voor het REN TV Fight Club-toernooi liep de zaak flink uit de hand

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page