Home / Nieuws / VIDEO: VON (Vechtsport Organisatie Nederland) traint Libanese Elite Troepen

VIDEO: VON (Vechtsport Organisatie Nederland) traint Libanese Elite Troepen

Het V.O.N. Vechtsport Organisatie Nederland traint wereldwijd diverse overheids organisaties!

Begin januari reisde Alex Engelhardt van het VON af naar Libanon waar hij te gast was op uitnodiging van het ministerie van sport, er wordt in vele Arabische landen gekeken naar diverse vechtsporten zoals MMA en Kickboksen, en is men bezig deze erkend te krijgen. Gaande het gesprek werd duidelijk dat er een special legereenheid is genaamd Black Panthers, die niet zeer onverdienstelijk verschillende vechtsporten beoefenen. Ook doen zij mee aan diverse toernooien in de regio en boeken daar goede resultaten.

Nederlandse vechtsport kennis wereldwijd erkend

Dat Nederland mee telt in de internationale vechtsport wereld is bekend, daar zijn voorbeelden genoeg van. En dat organisaties zoals het VON gevraagd wordt hun expertise over te brengen is dan ook geen verrassing. Engelhardt was in gesprek met de speciale eenheid van Libanon betreffende de integratie van vechtsport in hun training. Kickboksen, Muaythai en MMA maken steeds een groter onderdeel uit van hun dagelijkse training. Er is nu samen met het VON gekeken om deze eenheid nog beter te maken op vechtsport gebied.

Warrior Championships

“De Black Panters hebben de jaarlijkse Warrior Championships verschillende keren in het algemeen en op verschillende specialismen gewonnen. Het Warrior Championship wordt elk jaar gehouden in Jordanië is een van de zwaarste Special Force-kampioenschappen. Leuk om te zien dat de integratie van Combat Sports steeds meer op alle niveaus groeit”, zegt Engelhardt.

Training in zowel Nederland als in het buitenland

In het overleg is tevens samenwerking besproken betreffende trainingen in Nederland, Nederlandse trainers naar Libanon besproken. Laten we kijken waar de mogelijkheden liggen voor VON – Vechtsport Organisatie Nederland (WAKO Nederland en WMMAA Nederland), zegt Engelhardt desgevraagd. Vandaag reist Engelhardt af naar Koeweit om daar diverse zaken te bespreken, het zijn drukke tijden voor het VON. en het is goed te zien dat Nederland een wereldwijde invloed heeft op de vechtsport wereld.

Bekijk ook

Overval vrouwelijke bokskampioen: ‘Ik bleef in zijn ballen slaan’

Twee overvallers ontdekten afgelopen weekend dat ze de verkeerde vrouw hadden uitgekozen om mee te rotzooien, toen deze een Golden Gloves-kampioen bleek te zijn.

Wij spraken met de Vechtsportautoriteit over het streven naar een gereguleerde, veilige, gezonde en goed georganiseerde vechtsportsector!

Vechtsportautoriteit trekt teugels aan: Waarschuwt sportscholen

De Nederlandse Vechtsportautoriteit (VA) kondigde afgelopen week maatregelen aan tegen sportscholen die niet gesanctioneerde vechtsport evenementen houden.

Video: MMA-vechter trapt ‘nep’ Bruce Lee bruut knock-out

Een gevecht tussen MMA versus traditionele vechtsporten in China eindigt in een brute KO.