Home / Tips & Meer / Zorgverzekering 2020: Waar moet je opletten als je een vechtsport beoefent?

Zorgverzekering 2020: Waar moet je opletten als je een vechtsport beoefent?

Ben je een fanatiek beoefenaar van een vechtsport?

Dat is natuurlijk hartstikke leuk, want dat heeft veel positieve voordelen. Er zijn echter ook een aantal nadelen: zo heb je bijvoorbeeld meer kans op blessures. Een blessure is natuurlijk wel te overzien, maar je wilt natuurlijk niet veel te veel geld betalen voor je zorgkosten. Daarom is het bij het vergelijken van zorgverzekeringen belangrijk om daar rekening mee te houden. Maar waar moet je precies op letten bij zorgverzekering vergelijken? Lees snel verder, zodat je een gepaste zorgverzekering kunt vinden!

Eigen risico: zorgverzekering 2020

In Nederland ben je verplicht om een bijdrage aan je zorg te leveren door middel van het zogenoemde eigen risico. Het bedrag kun je bij veel zorgverzekeringen echter zelf bepalen. Het voordeel van een laag bedrag is dat je bij een sportblessure niet gelijk heel veel geld hoeft af te tikken. Het nadeel van een laag bedrag is dat de maandelijkse zorgpremie in de regel iets hoger ligt. Met een heel hoog eigen risico ligt je zorgpremie maandelijks lager, maar moet je wel meer geld betalen, mocht je een blessure krijgen. Voor vechtsporters is het aan te raden om een verzekering te kiezen met een laag eigen risico. Je hebt namelijk meer kans op blessures, waardoor het hoge eigen risico een last kan zijn. Je kunt dan beter af en toe wat meer premie betalen. De kans is groot dat je dan voordeliger uit bent, aangezien je meer risico loopt dan een regulier persoon.

Aanvullend verzekeren?

De basisverzekering is bij de meeste verzekeringsmaatschappijen hetzelfde. Echter heb je ook de mogelijkheid om jezelf aanvullend te verzekeren. Moet je je als vechtsporter aanvullend verzekeren? In de meeste gevallen is dit wel belangrijk, zeker wanneer je vechtsporter bent. Een tandongevallenverzekering is bijvoorbeeld aan te raden. Je betaalt dan wat extra premie, maar mocht er dan iets met je tanden gebeuren dan wordt dit volledig of gedeeltelijk gedekt. Ook een aanvullende verzekering voor de fysio is dan aan te raden. Zeker als je blessuregevoelig bent, is de kans groot dat je bij de fysio terecht gaat komen. De zorgverzekering dekt deze afspraken dan, waardoor jij veel geld kunt besparen. Daarnaast zijn er nog meerdere aanvullende verzekeringen. Om je zorgverzekering 2020 te vergelijken is het dus relevant om na te gaan waar je jezelf het goedkoopst aanvullend kunt verzekeren. Hier zijn verschillende websites voor.

Bekijk ook

LIJST RIJKSTE ATLETEN: UFC-Ster MCGregor snelle stijger

Conor McGregor klimt vijf plaatsen op de Forbes ‘World’s Best-Paid Athletes’ lijst voor 2020. Hiermee ...

GEWOND: Mike Tyson loopt nare blessure op tijdens training

Mike Tyson heeft een snee van een aantal centimeter boven zijn oog opgelopen. De legende ...

ONTSLAG: Slaande ruzie kampioen Jon Jones & UFC baas White

UFC Kampioen Jon Jones noemt Dana White ‘een fucking-leugenaar’. En vraagt ​​om zijn ontslag ”jammer ...