Welke zorgverzekering heb je nodig in de vechtsport? – Vechtsport Info
Home / Tips & Meer / Welke zorgverzekering heb je nodig in de vechtsport?

Welke zorgverzekering heb je nodig in de vechtsport?

Wanneer je aan vechtsport doet is het verstandig om hier rekening mee te houden bij het afsluiten van je zorgverzekering.

Je hebt natuurlijk meer kans op blessures of letsel. Wanneer je dit oploopt wil je zelf niet voor de schade kosten opdraaien. Om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk risico loopt moet je met de volgende punten rekening houden. Je komt dan niet voor verrassingen te staan en bent altijd goed voorbereid op een ongeval.

Eigen risico

In Nederland hebben we allemaal een zorgverzekering nodig. Je kunt deze zelf samen stellen. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een hoog of laag eigen risico. Wanneer je kiest voor een hoog eigen risico betaal je iedere maand een lagere premie. Als je aan vechtsport doet is het slim om juist iedere maand iets meer te betalen en een laag eigen risico te nemen. Veel mensen die een vechtsport beoefenen moeten namelijk regelmatig opdraaien voor hun eigen risico. Wanneer je een laag eigen risico neemt ben je in veel gevallen het goedkoopste uit.

Aanvullend verzekeren

Het is ook slim om jezelf aanvullend te verzekeren. Veel mensen die aan vechtsport doen krijgen regelmatig te maken met blessures of verwondingen. Hier moet je jezelf goed voor verzekeren. Je kunt je bijvoorbeeld aanvullende verzekeren met een tandongevallen verzekering. Ook is een pakket met fysiotherapie verstandig om af te sluiten zodat je altijd bij een fysiotherapeut terecht kunt. Deze kan je helpen om sneller van je blessures te herstellen.

Buitenland

Veel vechtsporters moeten regelmatig naar het buitenland voor hun wedstrijden. Wanneer je op hoog niveau vechtsport doet krijg je hier al snel mee te maken. Wanneer dit ook voor jou geldt is het slim om je ook in het buitenland te verzekeren voor ongevallen. Je kunt dan altijd naar het ziekenhuis en de kosten zullen minimaal blijven.

Er zijn dus een hoop dingen waar je rekening mee moet houden als je aan vechtsport doet. Wanneer je even een uurtje gaat zitten om je verzekering op orde te krijgen zal het je veel geld besparen. Je zit natuurlijk niet te wachten op torenhoge kosten terwijl je net in het ziekenhuis ligt door je verwondingen. Je kunt je eventueel zelfs laten adviseren door een verzekeringsadviseur. Je weet dan precies wat je nodig hebt om zonder zorgen de vechtsport te beoefenen.

Bekijk ook

🎥 Scheids foetsie: knock-out valt tijdens bizarre wedstrijd

De scheids was foetsie, maar dat weerhield Amanbaev en Dzhabrailov er niet van te vechten.

‘Ik zal zegevieren’: Anthony Joshua waarschuwt Tyson Fury

Anthony Joshua heeft zijn landgenoot verteld dathij zich nergens kan verstoppen

McGregor’s manager gaat los op Poirier: ‘Wat een laffe zet’

De woordenstrijd tussen Dustin Poirier en Conor McGregor over donatie geld heeft zich uitgebreid tot de manager van McGregor

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page