Home / Tips & Meer / Vechtsport Blog / Belgische MMA vechter “Cindy Dandois” klaar voor terugkeer naar de UFC!

Belgische MMA vechter “Cindy Dandois” klaar voor terugkeer naar de UFC!

Ze is er al heel lang klaar voor de Belgische Cindy Dandois, en ze is er van overtuigd dat zij haar doel zal halen, in de kooi staan tegenover de UFC kampioene Cris Cyborg. Maar hoe kom je zomaar terug in de UFC en tegenover de onbetwiste kampioen te staan? Juist via The Ultimate Fighter, het talenten programma van de UFC. Echter komt Dandois niet zomaar uit het niets, sterker nog zij heeft haar sporen al dik verdiend bij andere organisaties zoals het Japanse Rizin, waar zij de favoriete King Reina vorig jaar versloeg, en vocht al eerder bij de UFC.

De UFC vrouwelijke vedergewicht divisie staat momenteel nog in de kinderschoenen

De UFC heeft twee voormalige Invicta FC Bantamgewicht kampioenen aangeworven om mee te dingen naar de 145 pond UFC titel. Megan Anderson zal de UFC bantamgewicht kampioen Holly Holm tegenover zich krijgen voor de 145 pond UFC titel. Als Anderson wint zal er in de toekomst een Cris Cyborg vs. Megan Anderson gepland kunnen worden, maar er is meer vraag naar getalenteerde vechters dan men nu heeft.

Cindy Dandois te sterk voor King Reina Miura

Wellicht brengt de The Ultimate Fighter uitkomst?

Seizoen 28 van The Ultimate Fighter heeft binnenkort tryouts voor Zwaargewichten en vrouwelijke vedergewichten. Een oproep voor zowel mannelijke zwaargewichten als vrouwelijke vedergewichten voor het volgende seizoen van The Ultimate Fighter is gerechtvaardigd voor beide divisies. Of het seizoen nieuwe frisse, getalenteerde gezichten zal brengen, valt nog te bezien.

Gebrek aan getalenteerde vrouwelijke 145lb’ers.

Maar niet in Europa, sterker nog onze zuiderburen hebben een kanon in huis van jewelste, namelijk een van Europa’s beste vrouwelijke 145 pond vechters. de  ‘Battlecat’ uit België, Cindy Dandois (12-3-0-0)! De Belgische blonde schone is van beroep lerares op een school, maar laat je niet verrassen door haar vriendelijke uitstraling, in de ring of kooi gaat zij in de “sloop modus”. Dandois zou een goede toevoeging zijn voor de UFC, echter lijken deze blind en doof voor de oproepen haar toe opnieuw toe te voegen aan het rooster.

Al eerder bij de UFC gevochten

Eind 2017 werd Cindy bij de UFC ingelijfd. Het is belangrijk op te merken dat Cindy zowel op 135 pond als op 145 pond kan vechten. De UFC koos ervoor om Cindy te contracteren met de intenties om haar te laten vechten in hun bantamgewicht divisie van 135 pond. Een divisie die niet de voorkeur van Cindy zelf heeft, vooral als je het beste uit haar mogelijkheden verwacht. Cindy deed mee aan de UFC bantamgewicht divisie, helaas was het maar één keer, want Cindy werd slechts 6 maanden na ondertekening van haar contract alweer ontslagen. Cindy’s enige UFC wedstrijd was die tegen Alexis Davis op een UFC Fight Night Event, die Dandois helaas verloor.

Social media bombardement helpt to nu toe niet

Ontslagen worden na slechts één verlies is een onregelmatige gebeurtenis in de UFC, dus moet er iets anders aan de hand zijn geweest. Dat Cindy zich niet zomaar gewonnen geeft blijkt uit alle oproepen die zij doet om maar tegen Cris Cyborg in de kooi te kunnen komen. Ook haar fans doen verwoedde pogingen om haar terug te brengen waar zijn volgens velen hoort. En terecht want zij heeft bij lange na niet kunnen laten zien wat zij in huis heeft voor de UFC. Cindy Dandois zou eigenkijk in de UFC moeten vechten in haar natuurlijke gewichtsklasse. Maar nogmaals alle oproepen en indicaties vanuit het kamp van Dandois op sociaal media blijken niet te helpen, heeft Dana White soms een donkere bril op en oordopjes in?

Pijlen blijven gericht op Cris Cyborg

Maar van opgeven wil Dandois blijkbaar niet weten, zij blijft haar focus houden op een gevecht tegen Cris Cyborg. In een interview die zij recentelijk gaf is zij duidelijk genoeg, maar meedoen kost geld; “Als ik het geld kan vinden, zal ik het doen!” Cindy is 4-0 sinds haar UFC debuut en vecht voor verschillende MMA-organisaties over de hele wereld. Op de vraag ‘vindt je het leuk om een ​​freelance vechter te zijn was Cindy’s reactie kort en bondig! “Alles wat nodig is dat ik een kans krijg tegen Cris Cyborg”, als dat gebeurt en Dandois wint zal zij verzekerd kunnen zijn van een hernieuwde toekomst bij de UFC.  Maar of de UFC dit op korte termijn ziet zitten is de vraag, tot nu toe lijkt men geen haast te hebben Dandois een tweede kans te gunnen, of is men bang dat zij toch de huidige kampioene Cyborg zal verslaan?

Bekijk ook

Jan Wetzer Stimuleringsprijs 2018

Jan Wetzer Stimuleringsprijs 2018

Ter nagedachtenis aan Jan Wetzer (1982 – 2013) heeft Nihon Sport Nederland in 2017 besloten ...