Home / Tips & Meer / Vechtsport Blog / Donegi Abena de grote verrassing van de A1WCC

Donegi Abena de grote verrassing van de A1WCC

Gisteravond op zaterdag 5 mei vond in de Ethias Arena in Hasselt, België het A1WCC toernooi plaats wat werd uitgezonden op RTL 7. Een aantal Nederlandse vechters stond in de ring zoals Robbie Hageman die zijn partij won tegen Chahid Oulad El Hadj, maar ook een Errol Zimmerman, Luis Tavares stonden in de ring. De twee laatst genoemde deden mee aan het zwaargewicht toernooi waar maar liefst €100.000 te verdelen viel, echter viel een jonge vechter op uit de stal van het befaamde Mike’s Gym, de getalenteerde Donegi Abena.

Donegi Abena de grote verrassing van de A1WCC

Luis Tavares en Adnan Rezovic maken hard kennis met Abena

In de zware afval race van het acht mans zwaargewicht toernooi maakte Enfusion Wereldkampioen Luis Tavares kennis met de jonge Abena. De partij werd hard bevochten door beide vechters en er werd zelfs een vierde ronde ingelast om tot een eindbeslissing te komen uitkomst, winst voor Abena. Aangezien Abena doorging werd hij geconfronteerd met de veteraan Adnan Rezovic, die zijn partij tegen Rinus Douma had gewonnen maar daar flinke shade aan zijn bovenbeen had opgelopen, hij werd door Abena naar het canvas werd verwezen. Abena trapte vakkundig op het reeds gehavende been van Rezovic, die gedwongen op moest geven en naar zijn hoek strompelde.

Hard bestreden finale plek tegen Mohamed Abdellah

Uiteindelijk belandde Abena in de ring tegen Mohamed Abdellah voor de grote prijs, het zag er even naar uit dat Abena de overhand leek te hebben in de partij. Beide vechters gaven elkaar geen duimbreedte ruimte en vochten gestaag door, echter werd er door de jury beslist dat de winst naar Abdellah ging die er met de grote prijs vandoor ging. De verbazing was niet alleen op het gezicht van Abena af te lezen maar ook het publiek leek verrast dor de uitkomst. Hoe het ook zijn Donegi Abena bleek de grote verrassing van het A1WCC toernooi, en het is duidelijk dat de jonge vechter een goede toekomst voor zich heeft.

 

 

 

Bekijk ook

Jan Wetzer Stimuleringsprijs 2018

Jan Wetzer Stimuleringsprijs 2018

Ter nagedachtenis aan Jan Wetzer (1982 – 2013) heeft Nihon Sport Nederland in 2017 besloten ...