Duurzame boks gyms – Vechtsport Info
Home / Tips & Meer / Duurzame boks gyms

Duurzame boks gyms

Tegenwoordig wordt er veel waarde gehecht aan duurzaamheid.

Duurzaamheid is beter voor het milieu en op langere termijn goedkoper voor de consument. Er zijn dan ook veel mogelijkheden hoe jij als bedrijf duurzaam te werk kunt gaan. Enkele voorbeelden zijn zonnepanelen en isolatiesystemen. Maar wat is duurzaamheid nou precies en hoe kun je hier goed gebruik van maken?

Wat is duurzaamheid

Wat is duurzaamheid nou precies? Om dit beter in kaart te brengen zal de definitie van duurzaamheid worden weergegeven, deze luidt als volgt: “Duurzame ontwikkeling is ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen”.

Het komt er op neer dat wij zuinig moeten omgaan met de aarde. Eigenlijk wel zo eerlijk want alleen op deze manier kunnen onze nakomelingen leven zoals wij leven. Dit is dan ook de reden dat er zoveel met duurzaamheid wordt gedaan. Tijdens verkiezingen is dit een onderwerp dat veel aan bod komt, Groenlinks is een partij die zich hier volop mee bezig houdt.

Duurzaamheid wordt vaak omschreven aan de hand van People, Planet en Profit. Deze drie moeten continu met elkaar in evenwicht zijn zodat de aarde voor een langere tijd bewoonbaar blijft.

Hoe kan ik duurzaam te werk gaan

Als boksschool eigenaar zijn er veel opties om bij te dragen aan duurzaamheid, uiteindelijk wordt je er zelf ook nog beter van. Er zullen een aantal opties worden toegelicht zodat jij snel aan de slag kunt. Als eerste is het belangrijk om jouw stroomgebruik eens goed te bekijken. Steeds meer apparaten kennen een sluimerstand, de apparaten staan dan niet uit en blijven stroom verbruiken.

Als je nog steeds gebruik maakt van gloeilampen kun je deze vervangen voor LED verlichting. LED verlichting is in de aanschaf duurder, op langere termijn zijn deze zuiniger waardoor jouw energierekening zal dalen. Zonnepanelen zijn een uitstekende manier om goedkope energie te creëren.

De afgelopen jaren zijn de prijzen van zonnepanelen sterk gedaald waardoor je deze investering sneller hebt terugverdiend. De verdientijd ligt gemiddeld rond de 7 a 8 jaar. Met een flinke set zonnepanelen kun jij jouw hele boks gym voorzien van stroom!

Het isoleren van jouw sportruimte is ook een manier om bij te dragen aan een duurzame wereld. In de winter moet jouw sportruimte op temperatuur blijven om optimaal te kunnen sporten. Door isolatie zal warmte beter worden binnen gehouden waardoor je minder gebruik hoeft te maken van de verwarming.

Bekijk ook

LEVENSLANG? Bekende MMA-vechter pleit schuldig aan cocaïnehandel

Door schuldig te pleiten aan die beschuldigingen, werden hem een aantal andere aanklachten vrij gescholden.

AANSTELLER: Blondje twijfelt over dichtgeslagen oog Saunders

Billy Joe Saunders leed een vernietigende nederlaag afgelopen nacht tegen de Mexicaanse bokskoning Canelo Alvarez

UFC gemist? Kijk hier de gevechten terug van afgelopen nacht

Kijk hier de UFC gevechten van afgelopen nacht terug

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page