Dit is waar je als sportschooleigenaar op moet letten – Vechtsport Info
Home / Tips & Meer / Dit is waar je als sportschooleigenaar op moet letten

Dit is waar je als sportschooleigenaar op moet letten

Als sportschooleigenaar kom je met meerdere aspecten in aanraking. Zo heb je een grotere kans dat jijzelf maar ook jouw leden een blessure oplopen. Daarom is zorgverzekeringen vergelijken erg belangrijk om te doen, zodat je altijd gedekt bent als er iets gebeurt.

Maar dit is natuurlijk niet het enige waar de sportschooleigenaar rekening mee moet houden. Tegenwoordig bestaan er namelijk steeds meer sportscholen met unieke businessplannen. Neem bijvoorbeeld het budget fitness, waarbij de bekendste partij Basic-Fit is.

Het bedrijf is tot op heden al marktleider in Nederland en België. Ook zie je tegenwoordig sportscholen die 24 uur beschikbaar zijn: Anytime Fitness. Ook zijn er sportscholen die herhalingsbezoeken goedkoper maken (Train More).

Kosten

Als sportschooleigenaar zal rekening moeten houden met de torenhoge kosten die je maakt voor alle apparatuur die nodig is voor je sportschool. Tevens is het van belang dat jouw sportschool centraal gelegen is en je een specifiek doelgroeponderzoek hebt gedaan, zodat het verwachte aantal leden ook daadwerkelijk bereikt wordt. Tegenwoordig is hygiëne onder de consumenten ook van belang. Men wil in een mooie en schone omgeving kunnen sporten. Ook zul je personeel en trainers in moeten schakelen, want sommige mensen hebben behoefte aan persoonlijke coaching. Dan hebben we het nog niet eens over de kosten voor het huren van een pand, die uiteraard ook de lucht in kunnen schieten.

De toekomst

De markt van de sportscholen is aardig verzadigd aan het raken en ook analisten van de Rabobank erkennen dit. De winstmarges worden kleiner en overcapaciteit ligt om de hoek. Vooral wordt geadviseerd samen te werken met de gezondheidssector, om zo weg te blijven van de concurrentie en zeker te zijn van een toekomst.

Onderscheiden

Als je op dit moment nog een sportschool wil beginnen is het heel belangrijk dat je een uniek concept neerzet. Er zijn zo ontzettend veel sportscholen, de kans is dus groot dat je de concurrentie niet aan kan. Doe dus goed onderzoek naar de mogelijkheden en probeer je te onderscheiden van de rest.

Een hoop dingen dus waar je rekening mee moet houden als sportschooleigenaar. Een goede voorbereiding en hard werken zijn de succesfactoren voor een goede sportschool. Het is zeker niet makkelijk maar wanneer je al je zaken op orde hebt kan het ontzettend leuk zijn om in je eigen sportschool te werken

Bekijk ook

NXT Hoogtepunten: Bijna alle vrouwenkampioenen bij elkaar & nieuwe cruisergewicht kampioen

Enkele dagen na de twee shows, NXT Take Over Stands and Deliver barste het strijdgeweld in de NXT weer los.

🎥 Koek Koek: YouTube bokser speelt vliegtuigje, zaterdag gehaktdag

Jake Paul gaat zaterdag de ring in tegen MMA-vechter Ben Askren

Sneller dan het licht: Tyson Fury toont handsnelheid

Tyson Fury bereidt zich voor op zijn eerste wedstrijd tegen zijn landgenoot Anthony Joshua

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page