Home / Tips & Meer / De grootste boksevenementen in Europa: zo bereid je je voor

De grootste boksevenementen in Europa: zo bereid je je voor

De grootste boksevenementen in Europa: zo bereid je je voor

Als rechtgeaard boksliefhebber leg je nogal wat kilometers af.

Je wilt niets van de beste prof- en amateurboksers missen en probeert zoveel mogelijk boksers live aan het werk te zien. Afstand speelt geen rol, binnen Europa is immers alles te berijden. Wel vergt het een goede voorbereiding, want je moet elk risico uitsluiten.

Stel de navigatie af op Amsterdam en Alphen aan den Rijn

Alleen al in Nederland is de komende maanden nog genoeg te zien op boksgebied. Het is verstandig alvast via Google Maps te kijken hoe je gemakkelijk naar Carré in Amsterdam rijdt bijvoorbeeld, waar op 7 november de dertiende editie van de Ben Bril memorial plaatsvindt. Ook nu komen in het sfeervolle Carré weeramateur- en profboksers op het canvas. Stel je navigatie ook alvast scherp op Alphen aan den Rijn, waar op 30 november Boksgala Teus de Kruyf gehouden wordt. Daar zie je de beste regionale boksers in actie en worden bovendien een aantal profpartijen gebokst, de Rijnstreekhal zal ongetwijfeld weer tot de nok toe gevuld zijn.

Denk om het vignet en de bijzondere verkeersregels

Als je de bokswedstrijden in zowel eigen land als door heel Europa wilt volgen, dan moet je auto in elk geval in orde zijn en zijn voorzien van een goede navigatie. Je auto is gekeurd en soms moet je als je door Europa kruist, rekening houden met regels die alleen voor een bepaald land gelden. Soms is dat een verplicht vignet, soms kan dit in het type banden zitten en houd ook altijd rekening met het feit dat je soms ook tol moet betalen. Check voor je vertrekt ook even de bijzondere verkeersregels die in bepaalde landen gelden.

Een autoverzekering is verplicht

Wat ook erg belangrijk is is of je auto verzekerd is. Sterker nog; het is in ons land verplicht een autoverzekering af te sluiten. Doe je dit niet dan wacht je in elk geval een verkeersboete. Bovendien moet je er niet aan denken wat er gebeurt als je een ongeluk veroorzaakt. Dan draai je zelf voor de kosten op en dat wil je uiteraard niet. In Nederland is een WA-verzekering verplicht, andere verzekeringen die je af kunt sluiten zijn WA beperkt casco en allrisk, iets dat hoofdzakelijk bij nieuwe en dure auto’s gebeurt. Wil jij weten bij welke verzekeraar je het best verzekerd bent, klik dan op autoverzekering vergelijken en zie in een oogopslag of oversluiten zinvol is of niet.

Bekijk ook

Zorgverzekering 2020: Waar moet je opletten als je een vechtsport beoefent?

Ben je een fanatiek beoefenaar van een vechtsport?

Dit is waar je als sportschooleigenaar op moet letten

Als sportschooleigenaar kom je met meerdere aspecten in aanraking. Zo heb je een grotere kans dat jijzelf maar ook jouw leden een blessure oplopen.

Welke zorgverzekering heb je nodig in de vechtsport?

Wanneer je aan vechtsport doet is het verstandig om hier rekening mee te houden bij ...