Taekwondo familie Tapia geëerd in Thailand – Vechtsport Info
Home / Regio nieuws Brabant / Taekwondo familie Tapia geëerd in Thailand

Taekwondo familie Tapia geëerd in Thailand

(foto: Mike Tomale)

Ali en Mieke Tapia van de Osse vechtsportschool Tapia, werden zaterdag 24 augustus in Bangkok  Thailand geëerd voor hun jarenlang  behaalde resultaten bij de International Federation World Taekwondo (WT). 

Zowel Mieke als Ali Tapia zijn  opgenomen in The  Official Taekwondo Hall of Fame en kregen in het Athenee Hotel in Bangkok ook nog eens de eervolle vermelding Taekwondo familie van 2019, een titel die pas voor de tweede keer is uitgereikt. The  Official Taekwondo Hall of Fame werd opgericht in 1997.

Taekwondo familie

In eerste instantie kreeg Mieke Tapia bericht dat ze zou worden opgenomen in The  Official Taekwondo Hall of Fame, maar doordat ze haar taekwondo-cv moest opsturen kwamen ook haar man en familie in beeld. Haar man Ali werd meteen aangeschreven dat ook hij zou worden opgenomen.

Mieke is bondscoach van het Nederlandse Taekwondo team en in het verleden ook nationaal en  internationaal scheidsrechter geweest met als specialiteit stijl (Poomsae). Ali is internationaal sparringscheidsrechter geweest. Daarna hebben beiden zich gefocust op het coachen van hun taekwondoka’s en het deelnemen aan wedstrijden in binnen- en buitenland met mooie resultaten.

Het begin

Ali is in ’76 begonnen met taekwondo te geven bij Grandmaster Louis Pardoel, postuum opgenomen in 2013 in de CBME’s Nationale Hall of Fame voor de Martial Arts. Mieke begon in ’78 bij dezelfde sportschool lessen te volgen bij Ali Tapia. Ali en Mieke zijn inmiddels 35 jaar getrouwd.

Bekijk ook

LEVENSLANG? Bekende MMA-vechter pleit schuldig aan cocaïnehandel

Door schuldig te pleiten aan die beschuldigingen, werden hem een aantal andere aanklachten vrij gescholden.

AANSTELLER: Blondje twijfelt over dichtgeslagen oog Saunders

Billy Joe Saunders leed een vernietigende nederlaag afgelopen nacht tegen de Mexicaanse bokskoning Canelo Alvarez

UFC gemist? Kijk hier de gevechten terug van afgelopen nacht

Kijk hier de UFC gevechten van afgelopen nacht terug

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page