Home / Regio nieuws Groningen / Superfight Scheemda met onder andere Wendell Roche

Superfight Scheemda met onder andere Wendell Roche

Zaterdag 27 oktober vindt in het Groningse Scheemda in de Eexta Hal Superfight plaats, georganiseerd door Rumble Events. Rumble Events heeft niemand minder dan Wendell Roche gecontracteerd voor de hoofdpartij tijdens het SuperFight gala.

De uit Curaçao afkomstige Wendell Roche (1970), drievoudig Nederlands kampioen boksen is geen onbekende vechter en zeker niet in de provincie Groningen. Hij gaat zeker voor een spectaculaire hoofdpartij zorgen in de Eextahal tegen kickbokser Koos Wessels Boer. De twee heren stonden al eerder tegenover elkaar in de ring. Wendell won toen de partij.

Wendell vocht in zijn carrière meer dan 300 partijen wereldwijd tegen onder andere Errol Zimmerman (2009 – Ultimate Glory 11) , Gökhan Saki (2013 – United Glory 13)  en Stefan Leko (2010 -Ultimate Glory heavyweight tournament). Voor wat zijn voorbereiding voor deze partij betreft zegt Roche: “Ik kijk nooit naar anderen want als je dat doet ga je je aanpassen aan zijn stijl. Beter gaat hij naar mij kijken en zich aanpassen aan mijn Stijl.”

Beiroet

Wendell werkte bij Shogun gym in Beiroet, Libanon als 1te trainer voor het Libanese nationale team. Tegenwoordig is hij personal trainer, vertelt hij ons vanuit Libanon. Roche volgde de opleiding CIOS in Heerenveen. “Ik vind het hier in Libanon geweldig, Ik zorg voor veel mensen, houd ze gezond, mooi en sterk. Mijn opleiding komt me goed van pas hier.” 

De laatste keer dat hij vocht was in Polen, afgelopen mei. Voor wat betreft zijn aanstaande partij in Scheemda zegt hij blij te zijn om terug te komen naar de omgeving waar hij is opgegroeid. “Sinds ik weg ben uit Nederland ben ik heel wat ervaringen rijker en heb ik toch veel bereikt, onder andere wereldkampioen bij Enfusion. Ik hoop dat ik dat in Scheemda ook kan bewijzen, want ik wil mijn vechtkunsten graag laten zien. Ik heb samen met het Nederlands Olympische Boksteam tegen de sterkste van alle landen gestaan. Daar heb ik ook veel zelfvertrouwen uit gehaald.”

Mogelijk dat Wendell Roche in november ook op Mallorca zal vechten, maar dat is nog niet definitief.

Bekijk ook

Taekwondo familie Tapia geëerd in Thailand

(foto: Mike Tomale) Ali en Mieke Tapia van de Osse vechtsportschool Tapia, werden zaterdag 24 ...

3 Karateka’s uit Limburg naar het WJK in Santiago de Chile

3 Limburgse karateka's zijn door de bondscoaches van de Karate-Do Bond Nederland geselecteerd voor het WK karate tot 21 jaar in Santiago de Chile.

Warriors become Legends kickboksgala groot succes

Warriors become Legends kickboksgala groot succes