Home / Regio nieuws Limburg / Sponsoren de stille kracht achter vechtsport gala’s

Sponsoren de stille kracht achter vechtsport gala’s

Vechtsport en sponsoren gaan hand in hand, echter zijn niet alle sponsoren ook actief in de vechtsport, uitzonderingen daargelaten. Een paar van die uitzonderingen op de regel zijn Rick Coenen, William Kilkens en Louw Hamers.

Actief trainen

Als sponsoren van het grootste vechtsport gala in Limburg “Impact” wat georganiseerd wordt door Roger Alken, staan de heren elke week zelf nog in de sportschool tijdens de kickboks lessen. Wij vroegen hen naar de reden waarom zijn een vechtsport gala sponsoren.

“De vechtsport verdiend het om goede sponsoren te hebben, de lokale gala’s zijn juist belangrijk en de toppers van de toekomst trainen er”, zegt Louw Hamers in het dagelijks leven makelaar.

“Vechtsport is net als elke andere sport interessant om te sponsoren, er komt tegenwoordig zo een gemengd publiek op af dat het voor mijn bedrijf goed is om gezien te worden, bovendien is Impact een begrip hier in de regio, net als sportschool Alken, dar verbindt ik mij graag aan, zegt Rick Coenen die een bedrijf in automatische deuren heeft.

“Ik sluit mij daarbij bij aan”, zegt William Kilkens die met zijn autobedrijf die het sponsoren ook als een extra reclamemiddel ziet voor zijn bedrijf.

Sponsoren de stille kracht achter vechtsport gala’s
Van L naar R: Roger Alken, William Kilkens, Louw Hamers en Rick Coenen

Band

In de sportschool staan de heren gewoon tegenover de vechters die zij mede sponsoren, en draaien goed mee in de groep. “Dit schept ook een band en tenslotte is iedereen een”, zegt Roger Alken die er trot ops is elk jaar een top gala neer te zetten.

Ook bij de internationale vechtsport toernooien zie je grote mainstream sponsoren zoals energy producenten of automerken steeds meer oprukken. Een goede zaak voor de vechtsport en de sponsoren zelf, die zo een groot publiek bereiken.

Bekijk ook

NK Karate Senioren: team Alken-Timmermans boekt resultaat

Tijdens het zondag te Zoetermeer gehouden NK Senioren en Teams van de Karate-Do bond Nederland ...

Top Judo Utrecht wint ‘Jan Wetzer Stimuleringsprijs’

Utrecht/Helmond,- Bertie Wetzer heeft namens Nihon Sport Nederland donderdag 21 februari jl. en training bezocht ...

Martial Arts Festival Utrecht: ‘gratis’ kennismaken met vechtsporten

“Op zaterdag 16 februari 2019 organiseren stichting Martial Arts Festival en SportUtrecht, na twee succesvolle ...

REGIO NIEUWS UITGELICHT