Home / Regio nieuws Gelderland / Naomi Loffeld pakt goud op NK Judo

Naomi Loffeld pakt goud op NK Judo

Zaterdag 10 maart vond in Tilburg het Nederlands kampioenschap judo onder de 18 jaar plaats.

In de ochtend kwamen Naomi Loffeld (Ruurlo), Fabiënne Enklaar (Lochem) en Kira Essink (Barchem) op de mat. Nippon Judo Achterhoek had zich tijdens de district kampioenschappen in Markelo met vier judoka’s geplaatst voor het NK. Naomi Loffeld die uitkomt in de klasse tot 70 kilogram kwam in de finale na vier winstpartijen tegen van Heemst uit Zuid Holland te staan. De finale werd snel beslist in het voordeel van Loffeld en hiermee heeft neemt ze het goud mee naar huis. Een jaar lang mag de Ruurlose judoka zich Nederlands kampioen noemen.

Naomi Loffeld pakt goud op NK Judo
Foto: PR

Bronzen medaille voor Jonna Groot Zevert

In de middags moest Jonna Groot Zevert (Groenlo) judoën in de klasse tot 40 kilogram. Brons het hoogst haalbare door een verliespartij in de halve finale. In de finale om brons stond ze tegen Sukandar uit Noord Holland. Groot Zevert won de partij met twee scores op het bord en behaalde hiermee de bronzen medaille.

Een geweldige prestatie van de judoka’s

Coaches Ricardo Chirco en Antoinette Hennink stonden de judoka’s deze dag bij. Een podiumplek behalen op het NK-18 is voor Nippon Judo Achterhoek de eerste keer dat het gelukt is om. De judoschool die nog maar twee jaar bestaat zet hiermee een geweldige prestatie neer met de judoka’s. Detail; Juf Antoinette Hennink won in 2016 zelf de allereerste gouden medaille op het NK.

De district kampioenschappen tot 15 jaar vinden volgende week zaterdag plaats in Markelo en hebben de judoka’s in deze leeftijdscategorie de kans om zich te plaatsen voor de Nederlandse kampioenschappen.

Bekijk ook

Live boksen keert dit weekend terug naar Las Vegas

ESPN heeft maandag aangekondigd dat volgende week een paar Top Rank boksevents in Las Vegas ...

WINKEL VADER UFC-VECHTER GESLOOPT: ‘Ik sla jullie verrot’

UFC-vechter Belal Mohammed is klaar met de vandalen die zijn vaders winkel vernielde. Als ik ...

ONE Championship kondigt de komst van 14 topvechters aan

ONE Championship heeft onlangs een aantal toevoegingen aangekondigd aan zijn ONE Super Series vedergewicht divisie. ...