KARATE-DO ACADEMIE ITOSU HAALT GOUD, ZILVER EN BRONS OP HET NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP Regio Nieuws Zuid Holland
Regio Nieuws Zuid Holland

GOUD, ZILVER EN BRONS OP HET NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP VOOR KARATE-DO ACADEMIE ITOSU

Gisteren 25 november stond in Zoetermeer het Nederlands kampioenschap karate -21 jaar op het programma voor de wedstrijdgroep van Itosu. Rick Sonnema lukte het om in de categorie -21 jaar zijn Nederlandse titel te prolongeren en mag zich voor het tweede jaar op rij Nederlands kampioen noemen. Een mooie prestatie.

In diezelfde categorie kwamen Gilano van Drunen en Rick Voets, ondanks hun goede wedstrijden, helaas niet tot het podium. Jesse Smeets wist in de categorie 16/17 jaar de finale te bereiken. Na een mooie finale verloor hij helaas nipt. Jesse moest genoegen nemen met een tweede plaats maar mag hier zeker trots op zijn.

Dames team goed vertegenwoordigd

Bij de dames 16/17jaar kwamen Renske Voets en Eva Van der Velden uit voor Itosu. Waar Renske het podium helaas niet behaalde, lukte het Eva om zich in de strijd om het brons heel goed te herpakken en keert huiswaarts met een derde plaats.

Demi Schoenmakers wilde haar Nederlandse titel van vorig jaar verdedigen in de categorie 12-13 jaar. Demi had vandaag helaas niet het geluk aan haar zijde. Ondanks een hele mooie wedstrijd verloor zij vroegtijdig en kreeg ze geen herkansing om het podium toch nog te bereiken. Mandy van Vught was de jongste deelneemster vandaag. Mandy werkte hard maar kon vandaag helaas geen podium behalen.