PETRES GYM IN HOORN BESTAAT 10 JAAR Regio Nieuws Noord Holland
Regio Nieuws Noord Holland

PETRES GYM IN HOORN BESTAAT 10 JAAR

PETRES GYM IN HOORN BESTAAT 10 JAAR

PETRES GYM IN HOORN BESTAAT 10 JAAR OPGEVEN IS GEEN OPTIE

PETRES GYM IN HOORN BESTAAT 10 JAAR

Afgelopen week werd het tienjarige bestaan van Petres Gym in Hoorn gevierd op 13 mei 2007 startte Clyde Petres, voormalig Nederlands en Europees kampioen kickboksen deze gym, in de gemeente Hoorn (Noord Holland).

Foto: Petres Gym
Foto: Petres Gym

Met vallen en opstaan

Echter kort na het oprichten van zijn gym werd Clyde Petres geconfronteerd met schokkend nieuws over zijn gezondheid en werd er de diagnose lymfeklierkanker gesteld. Echter besloot hij zich niet uit het veld te laten slaan en met zijn vechtersmentaliteit heeft hij doorgereden en iets krachtigs neergezet.

Zijn vechtersmentaliteit is een inspiratie voor velen, en opgeven is simpelweg geen optie. Clyde ziet het als zijn missie om mensen te helpen, zowel op sportief als mentaal vlak. Hij gebruikt daar zijn eigen ervaringen voor.

Erkenning en resultaat

Inmiddels is Petres Gym een begrip, niet alleen binnen de gemeente Hoorn maar ook landelijk en zelfs internationaal. Van recreant tot wedstrijdvechter en van beginneling tot vechters die mee draaien in de wereldtop. Dit alles vindt men bij Petres Gym. Clyde staat bekend als een inspirator en brengt dat ook zo over in zijn lessen en op zijn leerlingen.

Deze halen goede resultaten op wedstrijden en worden als zodanig dan ook erkend. Petres geeft ook les aan leerlingen van scholen. Daarnaast werkt hij nauw samen met de Gemeente Hoorn, het Jeugdsportfonds maar ook aan de sociale begeleiding van inwoners van Hoorn, en aan de sportpas.

Stichting Opgeven is geen optie

Door zijn tegenslag met de diagnose lymfeklierkanker destijds is Petres zijn motto geworden "Opgeven is geen optie". Inmiddels heeft hij bewezen dat je door wilskracht een ziekte kunt overwinnen. Hij heeft een stichting in het leven geroepen naar zijn motto de stichting Opgeven is geen optie. Daarmee zamelt hij geld in voor onderzoeken om deze verschrikkelijke ziekte te kunnen bestrijden. Voor meer informatie over de stichting "Opgeven is geen optie" klik hier.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws