Home / Regio nieuws Noord Holland / Night of the Generation kickboks gala in sportcentrum De Opgang in Hoorn

Night of the Generation kickboks gala in sportcentrum De Opgang in Hoorn

Zaterdag 24 november maken Nederlands meest getalenteerde kickboksers zich op voor het ‘Night of the Generation’ kickboks gala in sportcentrum ‘De Opgang’ in Hoorn.

Het evenement staat onder auspiciën van de ‘Sectie Ringcontactsporten van de FOG’, de enige instantie op het gebied van kickboksen met een aansluiting bij NOC&NSF.

Kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt.  De sport is afgeleid van Thaiboksen en kent zijn oorsprong in Japan en de Verenigde Staten, waar het begin jaren zeventig populair werd.  Het kickboksen in de VS is ontstaan als systeem om verschillende stijlen martial art vechtsporten met elkaar te laten meten.

Voor iedereen

Het boksen vindt plaats in een ring en de spelers dragen handschoenen om zichzelf te beschermen. Bij sommige wedstrijden dragen spelers ook scheenbeschermers, afhankelijk van de klasse. De vechters strijden op K1 regels en dit houdt in dat de rondes 3×3 minuten zijn en er niet geclincht mag worden.

Lijkt kickboksen in eerste instantie een mannending, de vechtsport wordt ook onder vrouwen steeds populairder. Kickboksen ter verdediging en voor een fit lijf, is een van de grootste fitness trends sinds aerobics.

Zwaag

Voor kickboks liefhebbers een unieke kans om dit professionele kickboks evenement, georganiseerd door sportschool Generation Gym Hoorn, bij te wonen in sportcentrum De Opgang Zwaag. Aanvang 17.00 uur. Bij het sportcentrum kan gratis worden geparkeerd.

Generation Gym is het fitness centrum in Zwaag voor jong en oud om te werken aan je gewicht, vorm en conditie. Fitness, zelfverdediging & Kickboks training en persoonlijke begeleiding door professionele trainers.

Voor tickets en info zie https://generationgym.nl

Night of the Generation kickboks gala in sportcentrum De Opgang in Hoorn

Bekijk ook

VIDEO: Docu ter ere van overleden vader UFC kampioen Khabib

De vader van UFC Kampioen Khabib Nurmagomedov, Abdulmanap overleed recentelijk aan de gevolgen van het ...

KICKBOKSEN: Enfusion maakt eerste titelgevecht na lockdown bekend

Enfusion maakte het eerste titelgevecht bekend na het uitbreken van de coronapandemie. De Nederlandse Sarèl ...

Alexander Volkanovski wil een statement maken met verslaan Max Holloway

Ondanks het behalen van een overwinning op Max Holloway, lijkt Alexander Volkanovski het moeilijk te ...