Superfight Scheemda: 'Letisia Renkema en Sukayna El Mansouri in actie' - Vechtsport Info
Home / Regio nieuws Groningen / Superfight Scheemda: ‘Letisia Renkema en Sukayna El Mansouri in actie’

Superfight Scheemda: ‘Letisia Renkema en Sukayna El Mansouri in actie’

Sukayna El Mansouri (links) en Letisia Renkema (foto: Mike Tomale)

Al eerder schreven we over het door Rumble Events georganiseerde Superfight kickboks-mma gala in de Eextahal in Scheemda. Toen hadden we een interview met Wendell Roche. Deze keer reizen we af naar KB Groningen om de dames Letisia Renkema en Sukayna El Mansouri in actie te zien.

Kickboxing Groningen (KB) is op dit moment de grootste vechtstal van de stad Groningen met maar liefst 20 wedstrijdvechters. Trainer Gert Flik is dan ook bijzonder trots op zijn gym en in het bijzonder op de beide, jonge vechters die vandaag voor de camera laten zien wat ze in huis hebben. Letisia en Sukayna vechten ook op 27 oktober in Scheemda.

Letisia Renkema (14 jaar)

Letisia Renkema (YFL Europees kampioen) is pas 14 jaar. Op haar elfde begon ze met kickboksen. Zaterdag 27 oktober vecht ze tegen Noah Amelsbeek (Viriya Gym) in de J-klasse tot 48 kilo. Volgens trainer Gert Flik wordt het een knalpartij. Ten eerste omdat de dames eerder tegenover elkaar stonden en ten tweede omdat ze  vermoeden dat vrouwelijk jeugdvechters Letisia een beetje ontwijken omdat ze voor haar leeftijd behoorlijk snel is.

Letita heeft voordat ze ging kickboksen veel gevoetbald. Ze geeft zelf aan dat ze een beetje ‘een opvliegend temperament’ heeft. Op advies van haar ouders is ze gaan kickboksen. In eerste instantie dacht ze ‘waar ben ik aan begonnen’ maar de 14-jarige heeft de smaak aardig te pakken en heeft in drie jaar tijd al 15 partijen gevochten.

Letisia heeft nog een week en moet nog ongeveer anderhalve kilo afvallen. In haar hoofd heeft ze de partij al helemaal gepland maar ze weet ook dat het in de ring altijd anders is. “Maar ik ga er gewoon vanuit dat ik met de winst naar huis ga,” zegt Letisia. Op de vraag waar zij zichzelf ziet staan als ze 20 jaar is antwoorden zij en haar trainer tegelijkertijd: “boven aan de lijst!”

Letisia Renkema traint op de bokszak (foto: Mike Tomale)

Sukayna El Mansouri (13 jaar)

Sukayna El Mansouri (YFL Europees kampioen) kickbokst al vanaf haar 7de. Ze is begonnen bij Sportcentrum Balili en vanaf haar 9de is ze bij KB Groningen komen trainen. Ook zij heeft 15 partijen gedraaid waarvan 1 onbeslist en de rest gewonnen. Aanstaande zaterdag vecht zij in Scheemda tegen een Esem Ender van Fight Academy Almelo.

Ook Sukayna moet nog anderhalve kilo afvallen. Ze geeft aan dat haar specialiteit haar trappen zijn. Ze vocht en won eerder van Esem Ender bij de Youth Fighting League (YFL). “Ze was wel goed maar ik was gewoon beter. De 27ste probeer ik haar gewoon de eerste ronde eruit te knallen.” Aldus een gemotiveerde Sukayna El Mansouri.

Als Sukayna El Mansouri 20 jaar is verwacht ze op Glory te vechten en daagt ze iedereen uit.

Sukayna El Mansouri op de pads met Randy van As (foto: Mike Tomale)

Randy van As

Aanstaande zaterdag vecht ook Randy van As van KB Groningen na drie jaar weer een C-partij tot 74 kilo in Scheemda.

Bekijk ook

UFC-ster McGregor wil dopingtest omzeilen met clausule! 'Februari vechten'

UFC-ster McGregor wil dopingtest omzeilen met clausule! ‘Februari vechten’

Daarvoor wil hij een speciale clausule benutten

Prof boksdebuut voor legende Cris Cyborg 10 december tegen Gabrielle Holloway

Prof boksdebuut voor vechtbeest Cris Cyborg in december

Het gevecht zal plaatsvinden als onderdeel

Vechtlegende St-Pierre (41) overweegt comeback! 'Boksen is een optie'

Vechtlegende St-Pierre (41) overweegt comeback! ‘Boksen is een optie’

St-Pierre vocht voor het laatst in de UFC in november 2017

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page