Kickboksgala King of the Ring groot succes! Regio Nieuws Gelderland
Regio Nieuws Gelderland

Kickboksgala King of the Ring groot succes!

Kickboksgala King of the Ring groot succes!

Op zaterdag 25 november vond de vijfde editie van het kickboksgala King of the Ring plaats in Valkenhuizen.

Deze keer is gekozen voor een andere zaalindeling, zodat het publiek beter zicht op de ring had. De tribune was goed gevuld en er hing een goede sfeer. De hoogtepunten van dit kickboxgala waren de 4-manstoernooien in verschillende gewichtsklassen, waar gestreden werd voor de kampioensbelt en prijzengeld.

Kickboksgala King of the Ring groot succes!

Fanatieke strijd

Startend met de eerste vechters van het hoofdprogramma. Een partij in de B-klasse en een strijd tussen twee fanatieke vechters, Bart Aldering vs. Ibrahim Kaba. Een verwonding in het gezicht van Aldering zorgde voor een weerspannige derde ronde. Uiteindelijk blijkt de verwonding te zwaar, Aldering mag helaas niet meer vechten van de ringarts en Kaba wint. De volgende B-klasse partij tussen Adnane Askali en Cas van den Berg. Vooral in de tweede ronde wist van den Berg, Askali in de hoeken te drijven waardoor Askali veel incasseerde. Des al niet te min, hield Askali de rondes vol en wist ook punten te scoren. Deze partij eindigde onbeslist. Vervolgens werd er een A-klasse partij gevochten door Nick van der Sluys en Mustafa Kamaz. Deze partij wint van der Sluys op punten.

De eerste partij van het 4-mans toernooi in de B-klasse tot 82 kilogram was aangebroken.

De strijd begon tussen Andelko Zlatic en Yasin Hamoudeh. Hierbij won Zlatic op punten. De tweede partij van het toernooi, tussen Cajad Babade en Jimi van Oeveren begon fel. Opvallend aan de stijl van Babade was dat hij een provocerende tactiek had en zijn dekking vaak liet zakken. Ondanks deze tactiek van Babade, won Jimi deze partij en ging hij door naar de finale waar hij zou strijden tegen Zlatic. Deze voorrondes werden gevolgd door de finale van het 4-mans toernooi in de A-klasse tot 67 kilogram. Een partij tussen Nuri Karar en Anass Aaras. Aaras was duidelijk een publiekslieveling, veel toeschouwers lieten zich horen. Uiteindelijk won Aaras op punten.

Kickboksgala King of the Ring groot succes!

De eerste partij in het 4-mans toernooi

Mark Trijsburg en Koshel Vladislav maakten zich op voor de eerste partij in het 4-mans toernooi in de A-klasse tot 80 kilogram. In de eerste ronde had Vladislav veel voordeel maar Trijsburg kwam goed terug. Vladislav liep aan het einde van de derde ronde een hoofdwond op, deze werd beoordeeld door de ringarts. De partij zou beslist moeten worden met een extra ronde maar deze was niet gekomen. De verwonding van Vladislav was te riskant om de partij door te laten gaan, Trijsburg wint hierdoor de partij. De tweede partij liet op zich wachten doordat de ringarts nog bezig was met het behandelen van de verwonding van Vladislav. Fisher Couwenbergh en zijn tegenstander Lotfi Amri stonden klaar. Eenmaal toen de ringarts aanwezig was, kon de partij van start gaan. Een partij waar beide vechters het tegen het canvas vielen, Couwenbergh in de eerste ronde en Amri tot twee keer toe in de tweede. Couwenbergh won de partij op punten en zou Trijsburg treffen in de finale.

Kickboksgala King of the Ring groot succes!

Interessante A Klasse partijen

Voor de afwisseling volgde er een A-klasse partij tussen Najib Biaz en Martijn Dirks. Biaz houdt de derde ronde niet vol en Dirks wint de wedstrijd na opgave. De finale tussen Zlatic en van Oeveren stond als volgende op het programma. Ook bij deze partij was te zien dat van Oeveren sterk bleef. Zlatic had in de derde ronde acht tellen nodig maar vocht toch door. Van Oeveren was uiteindelijk te sterk voor Zlatic en wint op punten en tevens de belt van het 4-mans toernooi in de B-klasse.

De laatste losse partij in de A-klasse werd gevochten door Marcel Verhaar en Romano Bakboord. Dit was tegelijk een partij die maar van korte duur was. In de eerste ronde draait Bakboord met zijn rug naar zijn tegenstander. Hierdoor is zijn dekking weg is en Verhaar hem knock-out slaat. Verhaar wint.

De avond komt bijna tot een eind maar eerst wordt beslist wie de finale van het 4-mans toernooi in de A-klasse zal winnen. Trijsburg en Couwenbergh zijn aanzienlijk vermoeid van de halve finales die ze eerder op de avond hebben gevochten. Aan het einde van de tweede ronde loopt de spanning hoog op. Ook in de derde ronde proberen beide vechters de drie minuten vol te maken. De jury beslist de wedstrijd, Trijsburg wint de wedstrijd op punten en hiermee ook de belt. Al met al een uiteenlopende avond met spectaculaire gevechten en onverwachte uitslagen en gebeurtenissen.

Bijdrage verslag door: Karina Besjes
Foto's: ODC

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws