Home / Regio nieuws Brabant / Taekwondoka Helene Hu zoekt sponsor

Taekwondoka Helene Hu zoekt sponsor

Helene Hu

De 18-jarige Helene Hu zit op 5 VWO en wil straks gaan studeren. Ondertussen doet ze in haar vrije tijd al zes en een half jaar aan Taekwondo (WTF) Bij Sportcentrum Tapia in Oss, en niet geheel  onverdienstelijk.

In de zes en half jaar dat ze aan taekwondo doet heeft ze al veel partijen gedraaid. Ze is al Nederlands kampioen geweest in de B-klasse, categorie cadetten. Een jaar later werd ze tweede bij de A-klasse junioren van het Nederlands kampioenschap. Ook bij kwalificatietoernooien haalde Helene vaak prijzen individueel en bij de paren.

In 2017 haalde Helene een kwalificatieplaats op het EK op het Griekse eiland Rodos. Met het damesteam behaalde ze toen een vijfde plaats. In 2018 deed ze mee aan de WK Beach in Rodos en haalde ze brons bij individueel en brons bij de paren in de categorie junioren. In 2018 tijdens de WK in Taipei (Taiwan) werd Helene zestiende in individueel en bij de paren twaalfde.

Sporten op topniveau is duur

Helene wil dit jaar nog meedoen aan de EK Taekwondo (WTF) in Turkije en aan de WK in 2020 in Denemarken. Om het inschrijfgeld, de kwalificatie toernooien en de vlieg- en verblijfkosten bij elkaar te krijgen is Helene gestart met een crowdfunding actie. Ze heeft berekend dat ze ongeveer 8000 euro voor de komende twee jaar nodig heeft.

Om alvast centjes te verdienen werkt Helene naast haar opleiding in de cafetaria van haar ouders en geeft ze zo nu en dan les bij Sportcentrum Tapia.

Sponsor gezocht!

Helene heeft de financiële hulp hard nodig en hoopt door middel van sponsoring een win-win situatie te creëren. Zij wil graag op topniveau meedraaien en de sponsor wordt overal vermeld in reclame uitingen (T-shirts) en op social media, Facebookpagina, Instagram waar ze meer dan 1300 volgers heeft.

Bekijk ook

Dillian Whyte stapt niet opzij om Fury vs Joshua toe te staan

Zwaargewicht Dillian Whyte heeft een stap op zij deal afgewezen om een ​​volledige divisie-unificatie mogelijk ...

Van corona herstelde bokskampioen verdedigt op 14 juli titel

WBO super-vedergewicht kampioen Jamel Herring is hersteld van een recente Covid-19 besmetting. Hij zal nu ...

Huidige coronavirus uitbraak bedreigd komende UFC events

In Amerika neemt het aantal corona besmettingen nog steeds toe. Het ‘Fight Island’ van Abu ...