Sera en Chloe geselecteerd voor het NK Kyokushinkai Karate - Vechtsport Info
Home / Regio nieuws Brabant / Sera en Chloe geselecteerd voor het NK Kyokushinkai Karate

Sera en Chloe geselecteerd voor het NK Kyokushinkai Karate

De 12-jarige Chloe Roos en de 13-jarige Sera Vullers zijn voor het eerst geselecteerd voor het Nederlands Kampioenschap Kyokushin Karate (NFCKO) dat op 12 mei aanstaande wordt gehouden in de Topsporthal in Almere.

Beide jonge dames trainen bij Tomoe Dojo (Den Bosch/Rosmalen), onder leiding van Sensei JetGroot Kormelink . Kyokushin karate is een fullcontact karate vorm, die in de kumite (vechten) wedstrijden veel lijkt op kickboksen.

Hoog niveau

Het niveau in het jeugd vechten is in Nederland heel hoog, des te meer bijzonder dat beide dames van deze relatief jonge dojo (Tomoe bestaat in september pas vijf jaar) zijn geselecteerd. Sera en Chloe trainen al een aantal jaren standaard twee keer per week mee met de reguliere trainingen, maar omdat ze de jeugd ondertussen zijn ontgroeid, trainen de dames al bij de volwassenen mee. Tevens nemen de meiden deel aan de maandelijkse nationale trainingen op olympisch sportcentrum Papendal.

Maar dat is natuurlijk niet genoeg. Ondertussen wordt er vijf keer per week getraind op techniek, conditie en kracht. Aangezien er geen verdere faciliteiten beschikbaar zijn, wordt er “old school” getraind, met bootcamp trainingen in de kanaalzone, op de pads bij de Sensei in de tuin of op de stootzak in de garage! Natuurlijk vraagt het nogal wat van de meiden, zeker nu er ook in de vakantie ook getraind moet worden.

NK Kyokushin Karate (NFCKO)

Chloe, die na de zomer de basisschool verruilt voor het Rodenborch College in Rosmalen, vecht op 12 mei in de categorie meisjes 11-12 jaar tot 42 kilogram. Sera, momenteel in klas 2 van het Stedelijk Gymnasium, vecht in de categorie meisjes 13-14 tot 50 kilogram.

Bekijk ook

‘Tikkende tijdbom!’ Kickbokstalent (21) op weg naar de top

Dromenjagers maakte een kort docu onder leiding van Godwin Afriyie

Glory lanceert NFT-marktplaats voor vechtsporten

Glory Smacks wordt dit jaar gelanceerd

‘Contract in de zak!’ UFC’er MEPT rivaal aan diggelen

Een spervuur van hamervuisten en stoten op het canvas bezegelde de deal

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page