Home / Regio nieuws Brabant / Opleiding assistent-vechtsport bij ROC West-Brabant van start

Opleiding assistent-vechtsport bij ROC West-Brabant van start

Opleiding assistent-vechtsport

Het NIVM verzorgt vanaf zaterdag 2 november van dit jaar weer de cursus assistent-vechtsporttrainer op het ROC West-Brabant. In zes cursusdagen krijgen de deelnemers kennis en vaardigheden aangeleerd om vechtsportlessen te kunnen verzorgen en begeleiden. De cursus wordt afgesloten met een examendag waarop de deelnemers een evenement moeten organiseren. Het ROC West-Brabant biedt deze opleiding tegen een zeer geringe vergoeding aan haar leerlingen aan op twee verschillende locaties, te weten op Bergen op Zoom en Breda.

Opleiding op maat

Het ROC West-Brabant heeft het NIVM gevraagd haar opleiding op maat aan te bieden. Door dit traject hoopt het ROC samen met het NIVM bij te dragen aan twee doelen. Allereerst is dat een verbetering van de kwaliteit van vechtsporttrainingen die door de jongeren worden verzorgd. Daarnaast is het de bedoeling dat de deelnemers enthousiast worden om zelf sportactiviteiten te gaan organiseren en hiervoor de juiste kennis in huis hebben.

Achterliggende filosofie

In de cursus worden verschillende vragen behandeld zoals: hoe informeer ik leerlingen over de achterliggende filosofie van de vechtsport; hoe moet ik een les voorbereiden en inrichten; hoe sluit de warming-up aan bij de kern van de les, hoe creëer ik een sfeer van veiligheid, respect en vertrouwen; hoe werk ik samen met de trainer; en wat zijn de grenzen van mijn eigen bevoegdheid. Tevens wordt er aandacht besteed aan het organiseren van een clubactiviteit, in dit geval een kennismakingsdag of een open huis. Ook maakt een stage onderdeel uit van het cursusprogramma. In een vechtsportclub zal de leerling de kennis in de praktijk brengen. Een zelfreflectieverslag zal onderdeel uitmaken van het examen.

Bekijk ook

‘Opzouten met die onzin’: Bokslegende Mike Tyson slaat terug

Mike Tyson is niet blij. De bokslegende slaat terug naar HULU  een Amerikaans entertainmentbedrijf, welke ...

UFC-ster Tony Ferguson roept hulp in van bokslegende

Tony Ferguson, een van de sterren uit lichtgewicht selectie van de UFC, is altijd op ...

Top Karateka Sammy-Lee Muller opgenomen in de CBME Budo Hall of Fame

Sammy-Lee Muller, Kyokushin Karateka werd deze week aangenaam verrast met zijn opname in de CBME’s ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page