Home / Noord-Brabant / Veni, Vidi, Vici: Peter Janssen

Veni, Vidi, Vici: Peter Janssen

Peter Janssen, samen met o.a. Albert en Gradus Kraus

Op 19 maart jongstleden maakte kickbokser Peter Janssen (AK – Oss) uit Uden na 3 jaar zijn comeback in de ring. Hij vocht op het Fightnight Promotions gala in Turnhout in de klasse -69 tegen Talib Ab Daraz (Hemmers Gym – Breda) en won.

De 31-jarige Peter is A-klasse vechter en heeft in zijn vechtcarrière 46 wedstrijden gevochten , 5 verloren, 3 onbeslist en 38 partijen gewonnen. Hij vecht zowel internationaal als nationaal.

Peter is naast prof-kickbokser ook familieman en werkt in het dagelijkse leven bij Van Berlo in Veghel en doet het stijlwerk bij de aanleg van bedrijfsvloeren. Hij staat door de week om 5 uur ’s ochtends op, gaat aan het werk en is daarna drie keer per week ’s avonds te vinden in de gym bij Albert Kraus in Oss. Verder traint Peter de overige dagen in Beuningen en in Den Bosch.

Wedstrijd kickboksen

Zijn liefde voor kickboksen begon op 17-jarige leeftijd bij Yoshida Sports in Uden. Inmiddels traint hij alweer 10 jaar bij Albert Kraus in Oss die hem de fijne kneepjes van het wedstrijd kickboksen heeft geleerd. “Albert heeft me gemaakt en gebracht waar ik nu sta en is een perfecte leermeester,” legt Peter trots uit. “Hij heeft me het kunstje geleerd.”

In de 15 jaar dat hij kickbokste had hij de afgelopen drie jaar een dip. Dit kwam voornamelijk door zijn drukke gezinsleven met 2 kleine kinderen en het ontbrak hem aan focus.

Maar de agenda staat dit jaar weer vol met wedstrijden. Voor de zomervakantie hoopt de kickbokser sowieso nog twee keer de ring in te gaan in de klasse -68. Hij begint ongeveer 6 weken voor zijn partij met de voorbereiding. Door zijn tengere figuur hoeft Peter niet echt te crashen voor zijn dieet. “Meestal hoef ik maar rond de 3 kilo af te vallen.”

Doel

Als Peter (ooit) stopt met wedstrijden is het zijn droom om ergens een eigen kickboksschooltje te beginnen en les te geven. Maar aan stoppen denkt de sportman voorlopig nog niet. “Ik ben nu 31 jaar maar voel me nog 23. Later als ik al wat ouder bent wil ik niet meer vechten om maar te vechten of vechten voor het geld, ik wil mijn kennis doorgeven.”

Bekijk ook

Live boksen keert dit weekend terug naar Las Vegas

ESPN heeft maandag aangekondigd dat volgende week een paar Top Rank boksevents in Las Vegas ...

WINKEL VADER UFC-VECHTER GESLOOPT: ‘Ik sla jullie verrot’

UFC-vechter Belal Mohammed is klaar met de vandalen die zijn vaders winkel vernielde. Als ik ...

ONE Championship kondigt de komst van 14 topvechters aan

ONE Championship heeft onlangs een aantal toevoegingen aangekondigd aan zijn ONE Super Series vedergewicht divisie. ...