Zwolle is aankomend weekend het middelpunt van de kickboks wereld! - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Zwolle is aankomend weekend het middelpunt van de kickboks wereld!

Zwolle is aankomend weekend het middelpunt van de kickboks wereld!

In Zwolle gaat het gebeuren, aankomend week zal de stad bruisen door alles wat met kickboksen te maken heeft.

Het aankomende weekend is Zwolle het middelpunt van de kickboks wereld, het Enfusion Live evenement doet de zaterdag Hanzestad aan, en iedereen die er toe doet op het gebied van kickboksen, en vechtsport zal te vinden zijn in het Landstede Sportcentrum, waar alles over kickboksen zal gaan!

Directeur Edwin van Os aan het woord

“Amateurs doen het meestal gratis, voor de “Messis’s” kan het bedrag aardig oplopen,” zegt hij in Overijssel Vandaag op TV Oost. Van Os zelf ook manager van zo’n veertig vechters, weet waar hij over praat, niet allen de gevechten zijn belangrijk, maar ook de show er omheen de camera’s, het licht, geluid en registratie is ook belangrijk, zo zegt hij.

Enfusion Live is een wereldwijde organisatie

Enfusion Live is niet alleen binnen de Nederlandse grenzen te vinden, maar reist de wereld rond met kickboks evenementen. Kickboksers die hoog getalenteerd zijn in actie op deze events, wat het voor het publiek en fans zeer aantrekkelijk maakt. Elk live-event heeft zes A-klasse gevechten, waaronder 1 titelgevecht en 1 vrouwengevecht.

Kickboksen is zeer populair

“Op heel veel gewone sportscholen zie je nu bokstrainingen opkomen. Mensen willen toch iets van zelfverdediging doen. Afvallen, conditietraining. Zonder dat ze een klap terug krijgen. Dus op recreatief niveau zie je het gewoon groeien, de sport”. Zegt van Os.

Bekeken over de hele wereld

Het gala wordt in 40 landen live op televisie of internet uitgezonden, dit is niet zomaar wat en geeft aan hoe populair de Enfusion Events inmiddels zijn geworden. Er zullen ook twee deelnemers uit Zwolle meedoen namelijk Arjen van Heuven en Soufyan Assa. Het is de eerste keer dat Enfusion het oosten van het land aandoet.

Bekijk ook

Voormalig UFC-kampioen Rashad Evans (41) maakt rentree

Voormalig UFC-kampioen Rashad Evans breekt zijn pensioen af, vertelde zijn manager, Ali Abdelaziz gisteren, aan ESPN's Brett Okamoto.

VIDEO: Vechter neer na dodelijke elleboog en knie

Boksen met de blote vuist is inmiddels al geen unicum meer, MMA-vechten zonder handschoenen wel.

Conor McGregor uitgedaagd voor wedstrijd door bokskampioen

Julio Cesar Chavez Jr, moet de boksring nog in dit weekend tegen UFC-legende Anderson Silva, ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page