Home / Nieuws / Zware mishandeling bejaarden: dader MMA-vechter met crimineel verleden

Zware mishandeling bejaarden: dader MMA-vechter met crimineel verleden

De man die beschuldigd wordt van het willekeurig mishandelen van een opa en oma voor de ogen van hun kleinkinderen afgelopen weekend, blijkt een MMA-vechter met een crimineel verleden.

Marco Huerta, 31, werd opgepakt in El Paso County in verband met de zware mishandeling. De politie zegt dat Huerta het echtpaar buiten hun huis in een hinderlaag heeft gelokt terwijl ze terugkwamen van vakantie.

Volgens de politie heeft Huerta eerst de man neergestoken die de poort naar hun huis opende. Vervolgens viel hij de vrouw aan van de man, toen ze probeerde in te grijpen. Hij schopte haar tegen de grond, terwijl ze op de grond lag stampte hij met zijn voet enkele malen op haar hoofd.

MMA-vechter

Volgens de politie was de aanval willekeurig en zonder provocatie. Het echtpaar werd met ernstig letsel naar een ziekenhuis vervoerd. Huerta blijkt een MMA-vechter en is zelfs vermeld op Sherdog, een site die MMA-vechters en hun staat van dienst bijhoudt.

Volgens de Amerikaanse justitie is Huerta zeven keer veroordeeld en heeft aanklachten die teruggaan tot 2011. Huerta werd in 2012 veroordeeld voor mishandeling, criminele activiteiten en terroristische aanslagen.

Zware gek

Volgens Eric Smith, eigenaar van Screaming Eagles Martial Arts, belde de eigenwijze Huerta hem op om hem uit te dagen voor een gevecht begin 2018. Volgens Smith beweerde Huerta dat hij alle andere leraren in El Paso had verslagen. Op Smith kwam hij over als een gestoord persoon.

Smith accepteerde de uitdaging en versloeg Huerta met één stoot naar zijn rechter biceps. Smith zegt dat de gezichtsuitdrukking van Huerta veranderde op het moment dat hij Huerta te pakken nam, wat Smith ertoe bracht om het gevecht te stoppen.

Bekijk: Video met uitleg van Smith

Hardnekkig

Huerta bleef nog een tijdje trainen bij Smith, maar deze zegt dat Huerta erg agressief was en vaak scheldwoorden gebruikte, iets wat hij niet accepteert in zijn dojang of vechtsport scholen.

Maar Smith was niet de enige die problemen had met Huerta. Volgens Cesar Castro, een MMA-blogger, hebben alle MMA-sportscholen in El Paso een Huerta-verhaal. Hij bleek de een na andere leraar uit te hebben gedaagd tot een gevecht.

“De man is klaarblijkelijk gestoord dat blijkt wel uit zijn aanval op de opa en oma. Het wordt tijd dat hij een lange gevangenisstraf krijgt, ” zegt Castro. Het Amerikaanse rechtssysteem kennende zal dit zeker het geval zijn.


Bekijk ook

Kledingmerk Versace beschuldigd van ‘cultureel misbruik’ Thaiboksen

Het Italiaanse modehuis Versace is beschuldigd van culturele toe-eigening omdat het de bron van zijn ...

Rico Verhoeven: “ik wil de UFC wereldkampioenschap titel riem”

De UFC presenteerde gisteren haar nieuwe wereld kampioenschap titel riemen, de zogenaamde ‘Legacy’ belts. En ...

WFL Boxing Influencers: verhitte toestanden bij de staredowns (video)

Gisteren vonden de Staredowns plaats voor het Boxing Influencers evenement welke op 15 februari plaats ...