Zwaard in gezicht: karatekampioene stond doodsangsten uit Nieuws
Nieuws

Zwaard in gezicht: karatekampioene stond doodsangsten uit

Zwaard in gezicht: karatekampioene stond doodsangsten uit

Ayumi Uekusa, claimt door de technisch directeur van de Japanse karatebond, Masao Kagawa met een bamboe zwaard in het gezicht te zijn geslagen. Als gevolg van de mishandeling hield de Japanse flinke verwondingen over.

De Japanse die een van de deelneemsters is in Tokio en favoriet om het goud te behalen, getuigde voor een ethische commissie. Ook zei de karateka doodsbang te zijn voor Kagawa. ,,Ik ging met tegenzin naar de trainingen, er was veel stress. Als ik er heen moest was ik al doodsbenauwd", zegt Ueksa over de trainingen verzorgt door Kagawa.

Slechte naam

Het zwaard welke Kagawa gebruikt is een veel voorkomend hulpmiddel in de Japanse vechtsoorten. Echter werd Uekusa volgens eigen zeggen veelvuldig in het gezicht gemept. Niet alleen Uekusa was slachtoffer van de zware mishandelingen. Andere karateka's zouden zijn vernederd door Kagawa die een waar schrikbewind voerde.

Kagawa ontkend alle beschuldigingen en zegt van niets te weten. Voor het karate is het een blamage zeker omdat deze dit jaar debuteert als Olympische sport.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws