'Zijn alle Russische vechters ineens hooligans?' Vechtlegende Fedor furieus Nieuws
Nieuws

'Zijn alle Russische vechters ineens hooligans?' Vechtlegende Fedor furieus

'Zijn alle Russische vechters ineens hooligans?' Vechtlegende Fedor furieus

Fedor Emelianenko is tegen sancties voor Russische atleten te midden van invasie in Oekraïne. "Er is geen weg zonder Rusland!", zegt de vechtlegende. De rus is furieus dat alles door de oorlog over een kam wordt geschoren.

Hij staat als een van de beste vechters in MMA bekend die ooit in de kooi hebben gestaan. ‘De meest complete vechter ter wereld’, zoals zijn Russische collega Yuri Boyka zegt. Als zodanig houdt Emelianenko niet van de behandeling die hij en alle overgebleven Russische atleten van de wereld krijgen (lees verder onder video).

Rusland is uitgesloten van veel verschillende sporten. Het Russische nationale voetbalteam is uitgesloten van de competitie en de UEFA annuleert sponsoring met Russische bedrijven. Bovendien verplaatst de UEFA de Champions League-finale naar Parijs in plaats van naar Sankt Petersburg zoals aanvankelijk gepland. Ook vechters worden getroffen, zoals het bekende geval van Glory kickbokskampioen Artem Vahitov.

Dichtbij huis

Vakhitov werd ontslagen en zijn titel werd vacant gesteld. ,,Maar heeft dit allemaal enige zin?", vraagt ​​Emelianenko zich af. ''De sporters maken zich niet schuldig aan enig misdrijf dat hun land mogelijk begaat. Ik bedoel, sancties tegen sporters die publiekelijk verklaringen afleggen die de oorlog steunen, zouden logisch zijn. Maar ‘alles wat Russisch is’ uitsluiten van de wereld lijkt me een beetje te veel."

Het Internationaal Olympisch Comité dringt er bij alle sporten op aan om Russische atleten uit te sluiten van competitie. Voor het verbod geven ze ook een reden in de open brief. "Vanwege de noodzaak om de integriteit van wereldwijde sportcompetities te beschermen en voor de veiligheid van alle deelnemers", staat in de brief.

Schijnveiligheid

,,De veiligheid van alle deelnemers? Zijn alle Russische atleten ineens hooligans? Waarom de politiek zo in de sportwereld brengen? Er is geen enkele rechtvaardiging voor de oorlog in Oekraïne. Het is op zoveel niveaus en in zoveel mate verkeerd. Maar terwijl mensen sterven, neemt de wereld een aantal uiterst inferieure maatregelen. Zo laag zelfs dat het via sport de woede over de Russische politiek uitdrukt."

,,We hopen dat de sanctionerende landen eindelijk tot bezinning zullen komen. Ze zullen begrijpen dat er geen weg is zonder Rusland.", aldus Emelianenko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws