Ziek! UFC-vechter Latifi geschorst na toegeven besmetting - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Ziek! UFC-vechter Latifi geschorst na toegeven besmetting

Ziek! UFC-vechter Latifi geschorst na toegeven besmetting

Ziek! UFC-vechter Latifi geschorst na openbaren besmetting

Ilir Latifi wordt geconfronteerd met maatregelen voor de bekentenis die hij in de kooi deed na zijn recente overwinning op UFC Fight Night 211.

Tijdens een vergadering van de NAC (nevada athletic commission) die dinsdag werd gehouden, werd Latifi tijdelijk geschorst omdat hij toegaf dat hij 1 oktober bewust heeft gevochten heeft tegen Aleksei Oleinik wetende dat hij een stafylokokbesmetting had. 

Mijn been is helemaal gezwollen

“Deze week is mijn been zelfs opgezwollen”, vertelde Latifi aan commentator Paul Felder na het gevecht in de uitzending. “Ik heb het mijn coaches niet eens verteld, maar ik kreeg twee dagen geleden een stafylokokbesmetting (lees verder onder video).

Het is een geweldige sport, maar de marges zijn zo klein. Je hebt zoveel werk verzet, en dit gebeurt de laatste dag. Toen ik vandaag wakker werd, was mijn been opgezwollen. Toen dacht ik: ‘Ik kan niet meer annuleren.’ Dus ging ik vechten met koorts en een stafylokokbesmetting. 

Dat hoort nou eenmaal bij een vechter zijn.”

Volgens de NAC heeft Latifi niemand op de hoogte gebracht van zijn infectie, deed gebeurde pas na het gevecht dat hij het voor de camera toegaf. De commissie noemde de beslissing ‘riskant’ en voegde eraan toe dat zulk gedrag ‘niet getolereerd kan worden’. NAC geeft aan dat Latifi pas weer mee mag doen als er een overeenkomst is bereikt en bekend is gemaakt.

Laatste gevecht

De 40-jarige Latifi gaf in zijn interview in de kooi ook aan dat de overwinning op Oleinik wel eens zijn laatste MMA-gevecht zou kunnen zijn. Als dat zo is, eindigt hij op een winnende reeks van twee gevechten met een algemeen record van 16-8 en 9-6 in de UFC.

Bekijk ook

Badr Hari geeft inkijkje in eigen sportschool keten

Badr Hari geeft kijkje in eigen sportschool keten | video

Het is mijn verjaardag, dus laat ik wat verjaardagsnieuws met jullie delen

Tiener gebruikt MMA tegen volwassen kerel! 'Hier die tv' | video

Tiener gebruikt MMA tegen volwassen kerel! ‘Hier die tv’ | video

Een tiener die een gestolen tv wilde terughalen raakte in gevecht met een volwassen kerel

Mes in de rug! UFC-ster Khabib verliest wereldtitelhouder

. De organisatie is eigendom van Khabib Nurmagomedov

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page