Zelfmoordactie! UFC'er Brendan Schaub redt kinderen (video)
Home / Nieuws / Zelfmoordactie! UFC’er Brendan Schaub redt kinderen (video)

Zelfmoordactie! UFC’er Brendan Schaub redt kinderen (video)

Voormalig UFC-zwaargewicht Brendan Schaub blijkt ook buiten de MMA-kooi een ware held. In de laatste aflevering van zijn podcast ‘The Fighter & The Kid’ verteld hij over de kinderen die hij redde bij en fataal auto-ongeluk.

Een hevig geëmotioneerde Schaub vertelde dat hij een paar dagen geleden over de snelweg reed met zijn vrouw. Deze merkt ongeval op voor hen op met een trekker-oplegger. Terwijl hij om het ongeval heen rijdt, ziet Schaub een jong kind dat met zijn armen zwaait om hulp bovenop een totaal vernielde auto.

Zelfmoord actie

Schaub besluit in actie te komen, maar terwijl hij naar de kinderen rent om de kinderen te helpen, wordt een andere man aangereden door een auto. ,,Mijn schoenen, mijn spijkerbroek, zaten onder de benzine”, zegt Schaub. ,,Ik arriveerde bij de auto deze was total loss. Er was een oudere jongen die bleef schreeuwen dat hij niet dood wilde.”

,,Ik heb hem gezegd, je gaat niet dood, vriend. Ik pak het portier van de auto en probeer het naar beneden te trekken, maar het lukt niet. We moeten dit raam inslaan om hem eruit te krijgen. We breken het raam en trekken het grotere kind erdoor. Hij had daar ook een broertje die ik losmaakte en eruit stapte.”

Niet slapen

Schaub verlaat uiteindelijk het toneel zodra de hulpdiensten verschijnen. Hij vertelt de lokale autoriteiten zijn verhaal en komt meer te weten over het gezin. Het blijkt dat de vader van het gezin zelfmoord wilde plegen. Hij vertelde zijn kinderen dat zij ‘die dag allemaal naar de hemel zouden gaan’. Vervolgens begon hij tegen het verkeer in te rijden. De actie koste de moeder van de kinderen het leven. Schaub vertelt dat hij ’s nachts niet kan slapen en dat hij alleen maar aan de kinderen en hun moeder denkt.

Bekijk ook

UFC helpt Afghaanse MMA-vechters vluchten! ‘Taliban heeft nakijken’

De UFC heeft mede geholpen een aantal MMA-vechters uit de handen van de Taliban te blijven.

‘Tikkende tijdbom!’ Kickbokstalent (21) op weg naar de top

Dromenjagers maakte een kort docu onder leiding van Godwin Afriyie

Glory lanceert NFT-marktplaats voor vechtsporten

Glory Smacks wordt dit jaar gelanceerd

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page