Zakaria Madi, van Taekwondo naar de top in het kickboksen Nieuws
Nieuws

Zakaria Madi, van Taekwondo naar de top in het kickboksen

Zakaria Madi, van Taekwondo naar de top in het kickboksen

Motivatie

"Ik heb veel ervaring opgedaan en gepresteerd binnen de taekwondo wereld en wil nu naam maken in het kickboksen. Ben goed gemotiveerd geraakt door mijn pa en een andere topper Youssef madi (familie) die intussen al meer ervaring heeft met kickboksen." (bron: De Gouda)

Screenshot Instagram: Zakaria Madi (l) en Jouad Eraji'
Screenshot Instagram: Zakaria Madi (l) en Jouad Eraji'

Van taekwondo naar kickboksen

Zakaria vertelt ons in een telefonisch interview dat taekwondo hem met de paplepel vanaf zijn 3de levensjaar is ingegoten. Zijn vader, ooms en neven doen allen aan taekwondo. Hert besluit om in de kickbokswereld naam te maken komt niet zomaar uit de lucht vallen aangezien Zakaria ook al 12 jaar naast zijn taekwondo met kickboksen bezig is. "Ik ben inmiddels 21 jaar, heb al een naam achter gelaten in de taekwondo wereld, als ik wacht met kickboksen tot na de Olympische Spelen, dan vind ik mijzelf te oud. Vandaar dat ik nu al kan aangeven dat ik binnenkort mijn eerste kickbokspartij zal draaien."

Binnen nu en twee jaar aan de top

Zakaria Madi, een sporter in hart en nieren, geeft aan dat kickboksen naast taekwondo geen problemen met zich meebrengt. "Juist omdat ik al zolang aan taekwondo heb gedaan, heb ik veel ervaring met sparren en heb ik mijn zenuwen voor een wedstrijd ook onder controle. Daar komt ook nog eens bij dat ik veel voordeel heb van mijn taekwondo trappen. Binnen nu en 2 jaar maximum hoop ik de top bereikt te hebben in de kickbokswereld en te vechten in Amerika."

Personal training

Zakaria geeft naast zijn eigen kickbokstraining ook nog personal training. Hij vindt dat iedereen geholpen moet worden zijn of haar doelen te bereiken. Of dat nu alleen conditie verbeteren is of ook het buikje wegwerken. Het is volgens Zakaria maatwerk, en personal training geeft hij soms in combinatie met taekwondo en kickboksen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws