Yoan Kongolo verdedigt WBC Boks Titel tegen Andrejs Pokumeiko – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Yoan Kongolo verdedigt WBC Boks Titel tegen Andrejs Pokumeiko

Yoan Kongolo verdedigt WBC Boks Titel tegen Andrejs Pokumeiko

Glory Kampioen Yoan Kongolo verdedigt zijn WBC Silver Boks Titel op 27 januari in Hongarije

De Zwitser en voormalig Glory kampioen Yoann Kongolo (10-0, 4 KOs) zal zijn WBC International Silver-titel verdedigen tegen de plaatselijke favoriet Andrejs Pokumeiko (16-12-1, 12 KOs), in meer dan tien ronden in de Light Heavyweight-divisie. De voormalige WBC International Cruiserweight-kampioen, Micki Nielsen (24-1, 15 KOs) uit Denemarken, neemt het op de Ricards Bolotniks van Letland (10-3-1, 4 KOs) in een 8-ronde partij. Nielsen heeft in zijn voorbereiding getraind met Mairis Briedis, en de Deense ster hoopt er drie overwinningen op rij van te maken.

Yoan Kongolo verdedigt WBC Boks Titel tegen Andrejs Pokumeiko

Meerdere interessante partijen

Ongeslagen Zweedse zwaargewicht Otto Wallin (18-0, 12 KOs) staat tegenover de man-berg Srdan Govederica (6-5, 5 KOs) uit Bosnië. De ongeslagen Jevgenijs Aleksejevs (7-0, 6 KOs) uit Letland, heeft tot nu toe een zeer indrukwekkende start gemaakt in zijn professionele carrière. Maar er is geen twijfel dat hij zijn moeilijkste test tot nu toe tegen Maurice Possiti (17-12, 7 KOs) uit Frankrijk zal hebben. Letland’s Nikolajs Grisunins (6-0-1, 3 KOs) zal proberen om te winnen wanneer hij wordt geconfronteerd met de gevaarlijke Jozsef Darmos (8-1-2, 7 KOs) uit Hongarije.

Veel Olympische ervaring in de ring

In een overheerlijke 8-ronde Heavyweight-wedstrijd, ontmoet de 2016 Olympische Spelen bronzen medaillewinnaar Filip Hrgovic (2-0, 2 KOs) uit Kroatië Little uit Engeland (10-4, 3 KOs). Hrgovic heeft een zeer indrukwekkende start gemaakt in zijn professionele carrière met twee sensationele KO-overwinningen in de eerste ronde. In Little staat hij echter voor een zeer zelfverzekerde uitdager. Araik Marutjan (1-0), die Duitsland vertegenwoordigde tijdens de Olympische Spelen van 2016, neemt het op tegen de zeer ervaren Hongaar Richard Hegyi (4-2, 3 KOs) in een middengewicht partij.

Bekijk ook

‘Ik eerst’: Nederlander Buist eist titelkans bij ONE Championship op

Pieter Buist, MMA-lichtgewicht die onder de vlag van ONE Championship vecht eist zijn kans op een titelgevecht bij de organisatie op

‘Fury zal Wilder sneller verslaan dan de vorige keer’

De zwaargewicht rivalen zullen op 24 juli opnieuw vechten

‘Stop met janken pak je verlies, ik ben de betere vechter’

Ik zweer het je, zijn volgende gevecht zal verbeteren als hij het werk goed doet.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page