Wraakgevecht voor Olympische Karateka's; 'Kom bij ons knokken' Nieuws
Nieuws

Wraakgevecht voor Olympische Karateka's; 'Kom bij ons knokken'

Wraakgevecht voor Olympische Karateka's; 'Kom bij ons knokken'

Tareg Hamedi uit Saoedi-Arabië stond 4-tegen-1 voor op punten toen hij een trap uitdeelde die per ongeluk zijn Iraanse tegenstander Sajjad Ganjzadeh knock-out liet gaan. Aangezien het op de Olympische Spelen gebeurde werd Hamedi gediskwalificeerd.

Veel boegeroep vanuit de die-hard karate wereld op de wedstrijd tussen Hamedi en Ganjzadeh, die wakker werd in de kleedkamer met een Olympische medaille in zijn hand. Hamedi werd uitgeloten waardoor de Iraniër alsnog eremetaal kreeg.

Echter wordt beide vechters aangeboden het nog een keer te doen maar dan bij de Karate Combat organisatie. Karate Combat President Adam Kovacs tweets zijn aanbod voor een Hamedi vs Ganjzadeh herkansing. Velen op sociale media noemen het Olympisch resultaat een "beroving".

Buitensporig geweld

,,Hamedi stond op punten voor toen hij die mooi getimede trap gaf. Het had hem de wedstrijd winst moeten opleveren", schreef Kovacs. ,,In plaats daarvan werd hij gediskwalificeerd omdat de Olympische karateregels semi-contact zijn en je wordt bestraft voor het gebruik van buitensporig geweld."

,,We hebben al een contract getekend met Ganjzadeh. Nu proberen we Hamedi te contracteren en deze herkansing te maken", aldus Kovacs Eerder deze week kondigde de organisatie aan dat het professionele contracten van zes cijfers zou aanbieden aan elke karateka die wil komen knokken.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws