Wraakgevecht voor Olympische Karateka's; 'Kom bij ons knokken'
Home / Nieuws / Wraakgevecht voor Olympische Karateka’s; ‘Kom bij ons knokken’

Wraakgevecht voor Olympische Karateka’s; ‘Kom bij ons knokken’

Wraakgevecht voor Olympische Karateka's; 'Kom bij ons knokken'

Tareg Hamedi uit Saoedi-Arabië stond 4-tegen-1 voor op punten toen hij een trap uitdeelde die per ongeluk zijn Iraanse tegenstander Sajjad Ganjzadeh knock-out liet gaan. Aangezien het op de Olympische Spelen gebeurde werd Hamedi gediskwalificeerd.

Veel boegeroep vanuit de die-hard karate wereld op de wedstrijd tussen Hamedi en Ganjzadeh, die wakker werd in de kleedkamer met een Olympische medaille in zijn hand. Hamedi werd uitgeloten waardoor de Iraniër alsnog eremetaal kreeg.

Echter wordt beide vechters aangeboden het nog een keer te doen maar dan bij de Karate Combat organisatie. Karate Combat President Adam Kovacs tweets zijn aanbod voor een Hamedi vs Ganjzadeh herkansing. Velen op sociale media noemen het Olympisch resultaat een “beroving”.

Buitensporig geweld

,,Hamedi stond op punten voor toen hij die mooi getimede trap gaf. Het had hem de wedstrijd winst moeten opleveren”, schreef Kovacs. ,,In plaats daarvan werd hij gediskwalificeerd omdat de Olympische karateregels semi-contact zijn en je wordt bestraft voor het gebruik van buitensporig geweld.”

,,We hebben al een contract getekend met Ganjzadeh. Nu proberen we Hamedi te contracteren en deze herkansing te maken”, aldus Kovacs Eerder deze week kondigde de organisatie aan dat het professionele contracten van zes cijfers zou aanbieden aan elke karateka die wil komen knokken.

Bekijk ook

‘Glory kampioen vertrekt met stille trom!’ Tekent bij MMA-organisatie

Waarom wordt het stil gehouden?

‘Waar zit je?’ McGregor uitgedaagd door oud-rivaal

Waar zit je McNuggets

Dodelijke aanval! ‘Bekende bokser ernstig gewond, vriend overleden’

Ik hoorde geschreeuw. Ze riepen: ‘Een beer!’

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page