'Kapotgeslagen!' UFC'er keert terug voor wraakgevecht
Home / Nieuws / ‘Kapotgeslagen!’ UFC’er keert terug voor wraakgevecht

‘Kapotgeslagen!’ UFC’er keert terug voor wraakgevecht

Joanna Jedrzejczyk, voormalig UFC-kampioen kondigt haar terugkeer naar competitie aan. De Poolse wil een herkansing tegen Zhang Weili die haar bruut mishandelde in hun laatste gevecht.

De Poolse Jedrzejczyk heeft niet meer gevochten sinds maart 2020, toen ze er niet slaagde in haar poging om de strogewicht titel van Zhang Weili af te pakken. De wedstrijd werd door de meeste media, beschouwd als het ‘gevecht van het jaar’ voor 2020 (lees verder onder video).

Jedrzejczyk, wiens gezicht opblies als een ballon had een heftig herstel maar is nu klaar voor een terugkeer. Inmiddels verloor Weili haar titel aan Jedrzejczyk’s oude rivaal, Rose Namajunas. De Chinese wordt momenteel beschouwd als de beste strogewicht vechter ter wereld, met alleen Namajunas voor haar.

Ultieme wraak

Tijdens een recent optreden op de Kanal Sportowy-show in Polen, sprak Jedrzejczyk over haar UFC-status. ,,Iedereen denkt dat ik niet meer in de UFC zit. Dat ben ik nog wel, ik ben net uit de ranglijst gevallen, omdat ik al een tiental maanden niet heb gevochten. Maar ik kom terug en vecht tegen nummer één. Het zal waarschijnlijk Weili Zhang zijn”, zei Jedrzejczyk.

,,Dana White UFC-president deed me een aanbod om te vechten voor het kampioenschap, maar ik zou moeten wachten tot november of december en ik wil niet wachten. Ik wil vechten.” ze legde uit. Het lijkt logisch dat de Poolse een wraakgevecht wil tegen de vechter di haar zo bruut misvormde. Weili verslaan zou voor Jedrzejczyk de ultieme wraak zijn en een stap richting de titel die zij eerder in bezit had.

Bekijk ook

Gegard mousasi verliest van johnny eblen

NL Topvechter Mousasi onttroont! Ziet Bellator wereldtitel verdampen

Gegard Mousasi ziet zijn Bellator MMA middengewicht titel verdampen.

'Suck my d*ck!' Boksicoon Fury haalt uit naar rivaal en blijft met pensioen

‘Suck my d*ck!’ Boksicoon Fury haalt uit naar rivaal en blijft met pensioen

Tyson Fury blijft met pensioen, maar wil de WBC-titel niet afgeven.

Opgewonden Billentikker stormt MMA-kooi binnen! ‘Handjes thuis ouwe’ (video)

Tijdens het Epic Fighting Championship van afgelopen weekend stormde een iets te opgewonden mannelijke fan de MMA-kooi binnen.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page