WOW: Zo werd UFC Ster Conor McGregor stinkend rijk – Vechtsport Info
Home / Nieuws / WOW: Zo werd UFC Ster Conor McGregor stinkend rijk

WOW: Zo werd UFC Ster Conor McGregor stinkend rijk

McGregor kondigde afgelopen weekend zijn derde ‘pensionering’ aan in vier jaar na gefrustreerd te zijn door een gebrek aan gevechten. Maar wat hij ook besluit te doen, hij heeft genoeg geld op de bank.

Conor McGregor heeft weinig mensen overtuigd met zijn derde pensioenaanvraag in de afgelopen vier jaar. Maar of de Ier nu zijn belofte nakomt of niet, hij zal geen geld tekort komen.

McGregor kreeg slechts $ 8000 gegarandeerd toen hij zijn UFC-debuut tegen Brimage in Stockholm maakte. De Ier verdubbelde zijn verdiensten door het gevecht in de eerste ronde te winnen. En pakte vervolgens $ 60.000 als bonus voor een knock-out van de nacht prestatie.

Lekker verdienen

$ 24.000 nam McGregor nam mee naar huis door zijn overwinning op de toekomstige vedergewichtkampioen Max Holloway. Voordat een bonus van $ 50.000 zijn verdiensten tegen Diego Brandao op $ 82.000 bracht.

Het was tegen Dustin Poirier in 2014 dat McGregor voor het eerst een bedrag van zes cijfers verdiende met zijn prijs van $ 200.000. Bestaande uit $ 75.000 om op te dagen, een winstbonus van $ 75.000 en $ 50.000 voor een bonus.

Groeiend salaris

Hij verdiende een vergelijkbaar bedrag tegen Denis Siver voordat hij meer dan $ 500.000 mee naar huis nam voor elk van zijn overwinningen op Chad Mendes en Jose Aldo toen hij de 145 pond kampioen werd.

McGregor’s basissalaris bereikte voor het eerst $ 1 miljoen toen hij verloor van Nate Diaz in 2016. Maar zijn volgende vier gevechten (de Diaz-rematch, zijn overwinning op Alvarez, zijn nederlaag tegen Nurmagomedov en zijn uiteindelijke overwinning op Donald Cerrone). Deze brachten McGregor $ 3 miljoen op voor elk gevecht.

Laatste gevecht

Dat brengt zijn totale carrière-inkomsten in de MMA-kooi op $ 15 miljoen, maar omvat niet zijn aandeel in de pay-per-view-inkomsten die aanzienlijk zullen zijn. Dit aangezien hij kan claimen dat hij in de top zes staat.

Voor zijn recente overwinning op Cerrone wordt aangenomen dat McGregor maar liefst 30 miljoen dollar heeft verdiend. En natuurlijk omvat het niet zijn verdiensten uit zijn nederlaag tegen Mayweather, naar verluidt maar liefst $ 100 miljoen.

Naast het vechten

De UFC beperkt sponsormogelijkheden binnen de sport, maar McGregor verdient elk jaar $ 5 miljoen aan Reebok, die de promotie verzorgt met hun vechtkleding. De voormalig wereldkampioen had eerder ook deals met Beats By Dre, Monster Energy, Reebok en Bud Light.

En bookmakers Bet Safe sponsorde McGregor’s MMA-broek voor zijn gevecht tegen Mayweather in een deal waarvan wordt aangenomen dat hij meer dan $ 200.000 waard is.

Alcohol werkt

McGregor heeft ook een eigen whisky merk. Met de naam Proper No. 12 werd de drank op de markt gebracht om te concurreren met Jameson, die al lang de verkoop van whisky in Ierland domineerde. En zijn onderneming leek meteen vruchten af ​​te werpen, zoals McGregor vorig jaar op sociale media plaatste:

“Meer dan $ 1 miljard gegenereerd in Whisky-verkopen in mijn eerste jaar! Of je het nu leuk vindt of niet, er is een nieuwe koning in de stad! Juiste whisky, vloeibare zonneschijn!,”zei McGregor.

Bekijk ook

NXT Hoogtepunten: Bijna alle vrouwenkampioenen bij elkaar & nieuwe cruisergewicht kampioen

Enkele dagen na de twee shows, NXT Take Over Stands and Deliver barste het strijdgeweld in de NXT weer los.

🎥 Koek Koek: YouTube bokser speelt vliegtuigje, zaterdag gehaktdag

Jake Paul gaat zaterdag de ring in tegen MMA-vechter Ben Askren

Sneller dan het licht: Tyson Fury toont handsnelheid

Tyson Fury bereidt zich voor op zijn eerste wedstrijd tegen zijn landgenoot Anthony Joshua

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page