Wopke De Kleinste Baas: Winnaar eerste lilliputter kickbokswedstrijd in Nederland Nieuws
Nieuws

Wopke De Kleinste Baas: Winnaar eerste lilliputter kickbokswedstrijd in Nederland

Wopke De Kleinste Baas: Winnaar eerste lilliputter kickbokswedstrijd in Nederland
Wopke De Kleinste Baas: Winnaar eerste lilliputter kickbokswedstrijd in Nederland

Maanden trainen, afzeggingen van uitdagers die op het laatste moment niet wilden of durfde vechten, het leidde Wopke niet af van zijn doel. Het winnen van de eerste lilliputter kickbokswedstrijd in Nederland.

De weg naar zijn partij gisteravond tijdens het vechtsportgala Fightersheart in Venray ging niet zonder slag of stoot. Wij volgden afgelopen jaar Wopke Booijen (alias 'De Kleinste Baas') in zijn voorbereidingen naar de grote dag, en de vervolmaking van zijn droom te schitteren in de ring.

Uitdagingen en afzeggingen

Toen bekend werd dat Wopke de kickboksring in zou gaan als eerste kleine mens pikte de media het snel op. Verwachte men soms een “freakshow” in Amerikaanse stijl? Echter bleek Wopke in zijn voorbereidingen niets anders te doen dan zijn collega kickboksers, hard trainen en meer dan dat.

Wij bezochten hem op de sportschool in Venlo waar hij trainde en zagen al snel een gedreven en zeer fanatieke Wopke die klaar leek om iedere tegenstander knock-out te slaan. Echter werd de geplande partij afgezegd en kwam zijn tegenstander James Ali niet opdagen.

Eerbetoon

Er werd een soort van eerbetoon gemaakt waar Wopke geëerd werd voor zijn inzet en voorbereiding, echter bleef het zuur dat de partij niet doorging. Wat volgde waren nog wat uitdagingen voor nieuwe gevechten maar ook deze gingen niet door, tot gisteravond.

In Venray schitterde Wopke gisteravond in de ring en wist zijn partij te winnen van zijn tegenstander Ishan Yuksel (ook wel bekend als Bonky) uit Rotterdam. Tegen onze collega’s van RTL nieuws melde Wopke, “ik wist dat het mijn dag zou worden.” En daar bleek geen woord van gelogen.

Wopke zal in de toekomst zeker de ring weer in gaan maar zegt zich ook te willen toeleggen op zijn school opleiding, wij vermoeden dat Wopke nog van zich zal laten horen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws