Home / Nieuws / WKN Wereldkampioenschap kickboksen keert terug naar België!

WKN Wereldkampioenschap kickboksen keert terug naar België!

Wereldkampioenschap kickboksen keert terug naar België eind van het jaar met kickboxing serie Simply the Best 17 Farciennes.

Het evenement is de vierde aflevering die in het land wordt geproduceerd, bekend van namen als Jean-Claude Van Damme en Osman Yigin, om een ​​paar te noemen. Het volgt twee vorige hoofdstukken in de stad, evenals de lancering van de serie in 2014 in Charleroi.

WKN Wereldkampioenschap kickboksen keert terug naar België!

Meteen een rematch

Het belangrijkste evenement is een vijf-ronde wedstrijd voor de World Kickboxing Network lichtgewicht titel. De regerende kampioen uit Italië Lorenzo Piraz (21-5-0, 10 KOs) staat tegen de Belg Allan Gozdzicki (45-20-3, 13 KOs) ter verdediging van de titel. Het gevecht is ook een rematch, na hun oorspronkelijke ontmoeting in april in Sardinië, waar Piraz de Belg versloeg en daarmee de titel won.

Eerder in zijn carrière heeft Lorenzo Piras ook WKN super veergewicht Europese titel verdiend, winnend tegen Belgische Paolo Renna op STB 12 in november. Zijn CV bevat onder andere de gevechten tegen Karl McBlain, Alessio Pisano.

Allan Gozdzicki al eerder gewonnen

Allan Gozdzicki maakt zijn derde debuut. Hij schreef de eerste aflevering op zijn naam tegen Koreaanse Dong Su Kim voor de WKN Intercontinental titel, evenals de beslissing tegen de Italiaanse Alessandro Fillini tijdens het laatste jaar in Farciennes. Daarnaast heeft hij in Denemarken tegen Mohammed el Mir gestaan, voor de WKN Europese weltergewichtstitel bij Bigger’s Better 15 Aarhus live op Eurosport in 2011.

De lijst van andere strijders die in STB 17 Farciennes wordt verwacht, zijn onder andere Ashley Gilson, Nordine Saidane, Xavier Lejour. De datum van het evenement en andere matches wordt naar verwachting in de komende weken bekendgemaakt.

 

Bekijk ook

RAUW: Kickbokslegende Badr Hari op oorlogssterkte

Badr Hari lijkt harder dan ooit te werken aan een comeback. Recentelijk zei de Kicbokslegende ...

Piepjonge MMA-vechter (16) maakt imposant profdebuut (video)

Victoria “The Prodigy” Lee was zo goed als geadverteerd in haar langverwachte mixed martial arts-debuut ...

Boze kickboks fans steunen verslagen vechter, beslissing onterecht?

Illias Ennahachi prolongeerde vandaag in Singapore zijn ONE Championship vlieggewicht titel kickboksen. De Nederlands-Marokkaanse vechter ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page