Home / Nieuws / WKF Youth League Karate: ‘Nederlandse jeugd selectie op scherp’

WKF Youth League Karate: ‘Nederlandse jeugd selectie op scherp’

WKF Youth League Karate: 'Nederlandse jeugd selectie op scherp'

Vanaf 14 t/m 16 December vindt de WKF Youth League Karate 1 plaats in Venetië, Italië. De Nationale KBN Karateselectie -21 staat op scherpvoor het evenement.

Bijna de gehele Nederlandse KBN selectie -21 zal acte de présence geven. De WKF Youth League is door de Karate-Do Bond Nederland aangewezen als selectie meetmoment voor het WJK 2019 te Santiago Chili, vandaar dat er veel jeugdige karateka’s aan mee doen.

Deze editie van de Youth League Karate 1 is speciaal door de Wereld Karate Federatie de WKF in het leven geroepen om ook de jeugdige talenten een mondiaal platform te bieden. Naast Venetië worden ook Cyprus Kroatië en Mexico aangedaan.

Veel animo

Met 2651 inschrijvingen en 44 deelnemende landen in Venetië kan men gerust spreken van een verkapt Wereld Kampioenschap. Alleen al in de categorie junioren man -68 zijn er 145 inschrijvingen wat aangeeft dat het Jeugd Karate wereldwijd explosief een groei doormaakt.

Dat Nederland in staat is om hoge ogen te gooien op een dergelijk toernooi bewees onlangs Melissa van Oudenaarden van Unity 99 te Rotterdam tijdens de Youth League van Mexico door er met de eerste prijs vandoor te gaan.

Talenten

Verder zullen talenten zoals Sammy Schippers, Demi Oidtmann van Karateschool Alken, Nadine Hollander van Kenamju en Joost Keijer van Sambon Sports alles uit de kast gaan halen

Bekijk ook

MMA Nieuws: UFC sluit ‘miljoenen’ deal met Cannabis producent

De Amerikaanse MMA-vechtsport organisatie UFC, heeft een 'exclusief, meerjarig, multi-miljoen dollar deal gesloten met Aurora Cannabis Inc.

UFC nieuws: Conor McGregor loopt flinke blessure op

Er is de laatste tijd veel gesproken over de mogelijke terugkeer van Conor McGregor.

Ramadan: Kickboks scholen zetten ’s nachts deuren open

Voor de moslim gemeenschap is de ramadan al weer even ingegaan, voor de top sporters onder hen betekent dit aanpassen om op peil te blijven.

REGIO NIEUWS UITGELICHT