Home / Nieuws / WKF Youth League Karate: ‘Nederlandse jeugd selectie op scherp’

WKF Youth League Karate: ‘Nederlandse jeugd selectie op scherp’

WKF Youth League Karate: 'Nederlandse jeugd selectie op scherp'

Vanaf 14 t/m 16 December vindt de WKF Youth League Karate 1 plaats in Venetië, Italië. De Nationale KBN Karateselectie -21 staat op scherpvoor het evenement.

Bijna de gehele Nederlandse KBN selectie -21 zal acte de présence geven. De WKF Youth League is door de Karate-Do Bond Nederland aangewezen als selectie meetmoment voor het WJK 2019 te Santiago Chili, vandaar dat er veel jeugdige karateka’s aan mee doen.

Deze editie van de Youth League Karate 1 is speciaal door de Wereld Karate Federatie de WKF in het leven geroepen om ook de jeugdige talenten een mondiaal platform te bieden. Naast Venetië worden ook Cyprus Kroatië en Mexico aangedaan.

Veel animo

Met 2651 inschrijvingen en 44 deelnemende landen in Venetië kan men gerust spreken van een verkapt Wereld Kampioenschap. Alleen al in de categorie junioren man -68 zijn er 145 inschrijvingen wat aangeeft dat het Jeugd Karate wereldwijd explosief een groei doormaakt.

Dat Nederland in staat is om hoge ogen te gooien op een dergelijk toernooi bewees onlangs Melissa van Oudenaarden van Unity 99 te Rotterdam tijdens de Youth League van Mexico door er met de eerste prijs vandoor te gaan.

Talenten

Verder zullen talenten zoals Sammy Schippers, Demi Oidtmann van Karateschool Alken, Nadine Hollander van Kenamju en Joost Keijer van Sambon Sports alles uit de kast gaan halen

Bekijk ook

Bare knuckle bokser legt fraude bij promotor bloot (video)

Chris Leben vertelt zijn kant van het verhaal na het ontmaskeren van de frauderende WBKFF-initiatiefnemers. ...

Ronda Rousey moet de ring in tegen Cris Cyborg!

Bitch Fight: Ronda Rousey ‘weigert’ contract bij WWE

Zorgen over de lange termijn toekomst van Ronda Rousey bij de WWE zijn opnieuw gevoed. ...

2 tegen 1: straatgevecht loopt verkeerd af (video)

Vechten op straat is niet slim, zeker niet als je denkt wel even iemand af ...