Home / Nieuws / WKF Youth League Karate: ‘Nederlandse jeugd selectie op scherp’

WKF Youth League Karate: ‘Nederlandse jeugd selectie op scherp’

WKF Youth League Karate: 'Nederlandse jeugd selectie op scherp'

Vanaf 14 t/m 16 December vindt de WKF Youth League Karate 1 plaats in Venetië, Italië. De Nationale KBN Karateselectie -21 staat op scherpvoor het evenement.

Bijna de gehele Nederlandse KBN selectie -21 zal acte de présence geven. De WKF Youth League is door de Karate-Do Bond Nederland aangewezen als selectie meetmoment voor het WJK 2019 te Santiago Chili, vandaar dat er veel jeugdige karateka’s aan mee doen.

Deze editie van de Youth League Karate 1 is speciaal door de Wereld Karate Federatie de WKF in het leven geroepen om ook de jeugdige talenten een mondiaal platform te bieden. Naast Venetië worden ook Cyprus Kroatië en Mexico aangedaan.

Veel animo

Met 2651 inschrijvingen en 44 deelnemende landen in Venetië kan men gerust spreken van een verkapt Wereld Kampioenschap. Alleen al in de categorie junioren man -68 zijn er 145 inschrijvingen wat aangeeft dat het Jeugd Karate wereldwijd explosief een groei doormaakt.

Dat Nederland in staat is om hoge ogen te gooien op een dergelijk toernooi bewees onlangs Melissa van Oudenaarden van Unity 99 te Rotterdam tijdens de Youth League van Mexico door er met de eerste prijs vandoor te gaan.

Talenten

Verder zullen talenten zoals Sammy Schippers, Demi Oidtmann van Karateschool Alken, Nadine Hollander van Kenamju en Joost Keijer van Sambon Sports alles uit de kast gaan halen

Bekijk ook

Bekende vechtsportjournalist ontslagen wegens bezit kinderporno

Foto: pxhere.com SB Nation ontsloeg MMA-journalist een van haar journalisten afgelopen zaterdag nadat men hoorde ...

Karateka Tyron Lardy tweede op finale WKF Serie A in Sjanghai

Tyron Lardy (screenshot YouTube) De uit Haarlem afkomstige karateka Tyron Lardy heeft goed geluisterd naar het ...

Gerucht: ‘Robin van Roosmalen wellicht naar de UFC’

Volgens onbevestigde bronnen zou Robin van Roosmalen een stap maken naar de grootste MMA organisatie ...