WKF Youth League Karate: ‘Nederlandse jeugd selectie op scherp’ – Vechtsport Info
Home / Nieuws / WKF Youth League Karate: ‘Nederlandse jeugd selectie op scherp’

WKF Youth League Karate: ‘Nederlandse jeugd selectie op scherp’

WKF Youth League Karate: 'Nederlandse jeugd selectie op scherp'

Vanaf 14 t/m 16 December vindt de WKF Youth League Karate 1 plaats in Venetië, Italië. De Nationale KBN Karateselectie -21 staat op scherpvoor het evenement.

Bijna de gehele Nederlandse KBN selectie -21 zal acte de présence geven. De WKF Youth League is door de Karate-Do Bond Nederland aangewezen als selectie meetmoment voor het WJK 2019 te Santiago Chili, vandaar dat er veel jeugdige karateka’s aan mee doen.

Deze editie van de Youth League Karate 1 is speciaal door de Wereld Karate Federatie de WKF in het leven geroepen om ook de jeugdige talenten een mondiaal platform te bieden. Naast Venetië worden ook Cyprus Kroatië en Mexico aangedaan.

Veel animo

Met 2651 inschrijvingen en 44 deelnemende landen in Venetië kan men gerust spreken van een verkapt Wereld Kampioenschap. Alleen al in de categorie junioren man -68 zijn er 145 inschrijvingen wat aangeeft dat het Jeugd Karate wereldwijd explosief een groei doormaakt.

Dat Nederland in staat is om hoge ogen te gooien op een dergelijk toernooi bewees onlangs Melissa van Oudenaarden van Unity 99 te Rotterdam tijdens de Youth League van Mexico door er met de eerste prijs vandoor te gaan.

Talenten

Verder zullen talenten zoals Sammy Schippers, Demi Oidtmann van Karateschool Alken, Nadine Hollander van Kenamju en Joost Keijer van Sambon Sports alles uit de kast gaan halen

Bekijk ook

🎥 Scheids foetsie: knock-out valt tijdens bizarre wedstrijd

De scheids was foetsie, maar dat weerhield Amanbaev en Dzhabrailov er niet van te vechten.

‘Ik zal zegevieren’: Anthony Joshua waarschuwt Tyson Fury

Anthony Joshua heeft zijn landgenoot verteld dathij zich nergens kan verstoppen

McGregor’s manager gaat los op Poirier: ‘Wat een laffe zet’

De woordenstrijd tussen Dustin Poirier en Conor McGregor over donatie geld heeft zich uitgebreid tot de manager van McGregor

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page