WKF wereldkampioenschappen: Nederlandse karateka’s vertrokken naar Madrid – Vechtsport Info
Home / Nieuws / WKF wereldkampioenschappen: Nederlandse karateka’s vertrokken naar Madrid

WKF wereldkampioenschappen: Nederlandse karateka’s vertrokken naar Madrid

WKF WK Spanje: Nederlandse karateka's vertrokken naar Madrid
Het NL Karate Team

Nederlandse Karate delegatie onder aanvoering van Bondscoach Geoffrey Berens en voorzitter Eddy Marques zijn vandaag vertrokken naar Madrid voor de WKF wereldkampioenschappen Karate. Het WK wordt gehouden van 6 t/m 11 november.

De 24e Karate Wereldkampioenschappen is het grootste karate evenement ter wereld, deze worden om de twee jaar gehouden en verzamelen atleten uit meer dan 146 landen zich in een spannende zoektocht naar sportiviteit.

Het toernooi vindt plaats in het WiZink Center in Madrid (Spanje). De competitie wordt nog belangrijker omdat de Spaanse hoofdstad de laatste Wereldkampioenschappen organiseert, die vóór het debuut van Karate op de Olympische Spelen in Tokio 2020 zullen worden gehouden.

Kwalificatie Olympische spelen

De karateka’s die de beste van deze de competitie zijn zullen zich kwalificeren voor de Olympische Spelen. Het Nederlandse Karate team zal op jacht gaan naar de nodige overwinningen op dit prestigieuze toernooi.

De aantrekkingskracht van deze spectaculaire sport wordt gedemonstreerd in de drie modaliteiten: de actie en snelheid van Kumite, de kracht en de geest van Kata en de moed en veerkracht van Para-Karate.

Bekijk ook

‘Ik zal zegevieren’: Anthony Joshua waarschuwt Tyson Fury

Anthony Joshua heeft zijn landgenoot verteld dathij zich nergens kan verstoppen

McGregor’s manager gaat los op Poirier: ‘Wat een laffe zet’

De woordenstrijd tussen Dustin Poirier en Conor McGregor over donatie geld heeft zich uitgebreid tot de manager van McGregor

Demonische Worstelaar Jaagt World Champion de stuipen op het lijf

Hij was 'gebrand' op revanche en dat zou hij krijgen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page