WKF wereldkampioenschappen: Nederlandse karateka's vertrokken naar Madrid Nieuws
Nieuws

WKF wereldkampioenschappen: Nederlandse karateka's vertrokken naar Madrid

WKF wereldkampioenschappen: Nederlandse karateka's vertrokken naar Madrid
WKF wereldkampioenschappen: Nederlandse karateka's vertrokken naar Madrid

Nederlandse Karate delegatie onder aanvoering van Bondscoach Geoffrey Berens en voorzitter Eddy Marques zijn vandaag vertrokken naar Madrid voor de WKF wereldkampioenschappen Karate. Het WK wordt gehouden van 6 t/m 11 november.

De 24e Karate Wereldkampioenschappen is het grootste karate evenement ter wereld, deze worden om de twee jaar gehouden en verzamelen atleten uit meer dan 146 landen zich in een spannende zoektocht naar sportiviteit.

Het toernooi vindt plaats in het WiZink Center in Madrid (Spanje). De competitie wordt nog belangrijker omdat de Spaanse hoofdstad de laatste Wereldkampioenschappen organiseert, die vóór het debuut van Karate op de Olympische Spelen in Tokio 2020 zullen worden gehouden.

Kwalificatie Olympische spelen

De karateka's die de beste van deze de competitie zijn zullen zich kwalificeren voor de Olympische Spelen. Het Nederlandse Karate team zal op jacht gaan naar de nodige overwinningen op dit prestigieuze toernooi.

De aantrekkingskracht van deze spectaculaire sport wordt gedemonstreerd in de drie modaliteiten: de actie en snelheid van Kumite, de kracht en de geest van Kata en de moed en veerkracht van Para-Karate.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws