Home / Nieuws / WKF wereldkampioenschappen: Nederlandse karateka’s vertrokken naar Madrid

WKF wereldkampioenschappen: Nederlandse karateka’s vertrokken naar Madrid

WKF WK Spanje: Nederlandse karateka's vertrokken naar Madrid
Het NL Karate Team

Nederlandse Karate delegatie onder aanvoering van Bondscoach Geoffrey Berens en voorzitter Eddy Marques zijn vandaag vertrokken naar Madrid voor de WKF wereldkampioenschappen Karate. Het WK wordt gehouden van 6 t/m 11 november.

De 24e Karate Wereldkampioenschappen is het grootste karate evenement ter wereld, deze worden om de twee jaar gehouden en verzamelen atleten uit meer dan 146 landen zich in een spannende zoektocht naar sportiviteit.

Het toernooi vindt plaats in het WiZink Center in Madrid (Spanje). De competitie wordt nog belangrijker omdat de Spaanse hoofdstad de laatste Wereldkampioenschappen organiseert, die vóór het debuut van Karate op de Olympische Spelen in Tokio 2020 zullen worden gehouden.

Kwalificatie Olympische spelen

De karateka’s die de beste van deze de competitie zijn zullen zich kwalificeren voor de Olympische Spelen. Het Nederlandse Karate team zal op jacht gaan naar de nodige overwinningen op dit prestigieuze toernooi.

De aantrekkingskracht van deze spectaculaire sport wordt gedemonstreerd in de drie modaliteiten: de actie en snelheid van Kumite, de kracht en de geest van Kata en de moed en veerkracht van Para-Karate.

Bekijk ook

MMA Nieuws: UFC sluit ‘miljoenen’ deal met Cannabis producent

De Amerikaanse MMA-vechtsport organisatie UFC, heeft een 'exclusief, meerjarig, multi-miljoen dollar deal gesloten met Aurora Cannabis Inc.

UFC nieuws: Conor McGregor loopt flinke blessure op

Er is de laatste tijd veel gesproken over de mogelijke terugkeer van Conor McGregor.

Ramadan: Kickboks scholen zetten ’s nachts deuren open

Voor de moslim gemeenschap is de ramadan al weer even ingegaan, voor de top sporters onder hen betekent dit aanpassen om op peil te blijven.

REGIO NIEUWS UITGELICHT