Home / Nieuws / WKF Karate1-Premier League Rabat: Kata-succes voor Japan

WKF Karate1-Premier League Rabat: Kata-succes voor Japan

WKF Karate1-Premier League Rabat: Kata-succes voor Japan

Japan won gouden medailles in de mannelijke en vrouwelijke kata-finales in de Karate1-Premier League van de World Karate Federation (WKF) in Rabat.

Wereldkampioen Ryo Kiyuna was succesvol in de mannelijke kata en versloeg rivaal Damian Quintero uit Spanje in de finale. Kiyuna behaalde een score van 28,2 punten tegenover Quintero 26.88.

Het was ook een finale tussen Japan en Spanje in de dameskata, waarbij Kiyou Shimizu zegevierde tegen Sandra Sanchez. De tweevoudig wereldkampioen schoof net langs haar tegenstander en scoorde 27.48 tegen Sanchez 27.26.

Succes bij de kumite

Oekraïne had een succesvolle dag met drie gouden medailles, De eerste verdiend door Anzhelika Terliuga in de vrouwelijke kumite van minder dan 55 kg. Ze had een ​​5-2 overwinning tegen Tzu-Yun Wen van Chinees Taipei.

Haar landgenoot Stanislav Horuna pakte de tweede gouden medaille voor Oekraïne in de mannelijke Kumite van minder dan 75 kg tegen Ali Asghar Asiabari uit Iran, en won op nipt 9-8. In de Kumite (mannen) van minder dan 84 kg, was het de Oekraïense Valerii Chobotar die de Japanner Ryutaro Araga 4-3 versloeg.

Bekijk ook

SPORTSCHOOL KOMT IN OPSTAND: ‘Ik open mijn deuren basta’

Niet alleen in Nederland is er frustratie bij sportscholen die gedwongen dicht zijn. Ook in ...

Bokskampioen Deontay Wilder showt super vette motor

Hij verloor zijn laatste wedstrijd tegen Tyson Fury de Amerikaanse topbokser Deontay Wilder. Om deze ...

Vitor Belfort en Mike Tyson in AEW worstel tag-team

Het samen trainen van Vitor Belfort en Mike Tyson lijkt naar meer te smaken. Vitor ...