Home / Nieuws / WKF Karate1-Premier League Rabat: Kata-succes voor Japan

WKF Karate1-Premier League Rabat: Kata-succes voor Japan

WKF Karate1-Premier League Rabat: Kata-succes voor Japan

Japan won gouden medailles in de mannelijke en vrouwelijke kata-finales in de Karate1-Premier League van de World Karate Federation (WKF) in Rabat.

Wereldkampioen Ryo Kiyuna was succesvol in de mannelijke kata en versloeg rivaal Damian Quintero uit Spanje in de finale. Kiyuna behaalde een score van 28,2 punten tegenover Quintero 26.88.

Het was ook een finale tussen Japan en Spanje in de dameskata, waarbij Kiyou Shimizu zegevierde tegen Sandra Sanchez. De tweevoudig wereldkampioen schoof net langs haar tegenstander en scoorde 27.48 tegen Sanchez 27.26.

Succes bij de kumite

Oekraïne had een succesvolle dag met drie gouden medailles, De eerste verdiend door Anzhelika Terliuga in de vrouwelijke kumite van minder dan 55 kg. Ze had een ​​5-2 overwinning tegen Tzu-Yun Wen van Chinees Taipei.

Haar landgenoot Stanislav Horuna pakte de tweede gouden medaille voor Oekraïne in de mannelijke Kumite van minder dan 75 kg tegen Ali Asghar Asiabari uit Iran, en won op nipt 9-8. In de Kumite (mannen) van minder dan 84 kg, was het de Oekraïense Valerii Chobotar die de Japanner Ryutaro Araga 4-3 versloeg.

Bekijk ook

MMA Nieuws: UFC sluit ‘miljoenen’ deal met Cannabis producent

De Amerikaanse MMA-vechtsport organisatie UFC, heeft een 'exclusief, meerjarig, multi-miljoen dollar deal gesloten met Aurora Cannabis Inc.

UFC nieuws: Conor McGregor loopt flinke blessure op

Er is de laatste tijd veel gesproken over de mogelijke terugkeer van Conor McGregor.

Ramadan: Kickboks scholen zetten ’s nachts deuren open

Voor de moslim gemeenschap is de ramadan al weer even ingegaan, voor de top sporters onder hen betekent dit aanpassen om op peil te blijven.

REGIO NIEUWS UITGELICHT